Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.24. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.24. szombat

agrarszektor.hu
A nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.02.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.02.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.02.24.) napon.

2024.02.24. szombat: A nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet. A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a csapadékzóna is kelet felé halad, délután már csak a Tiszántúlra korlátozódik. A délies szél többfelé lesz élénk, kora délutánig helyenként erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás nem terheli szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.02.25 vasárnap: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, zápor. A nyugati, északnyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. A csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Friss híreink:

Felejtsd el a drága boltit: fillérekért juthatsz hozzá ezekhez az élelmiszerekhez

A világ különböző részein rengeteg féle fűszert használnak, közülük a ritkábbak általában rendkívül drágák. Ezek az egyedi ízeket és aromákat kínáló termékek különleges ételek és italok készítéséhez használhatók. Attól azonban, hogy valami ritka, vagy különleges, nem biztos, hogy nem termelhető meg hazánkban.

Véget ér egy korszak: óriási változás jön a magyar földeken

Fel kell készülni arra, hogy sokkal gyakrabban és akár egyre többféle kártevő fog kihívást okozni a jövőben a magyar termelőknek, ráadásul jóval kevesebb klasszikus értelemben vett könnyen használható növényvédőszer lesz a piacon - közölte az Agrárszektorral Posta Donát, a Porfolio Csoport 2023-as Év agrárinnováció díjának nyertese, a SMAPPLAB Kft. egyik alapítója. Hozzátette, mindezek következtében nagy ütemben jelennek meg más jellegű biológiai szerek, mint új megoldások a piacon, ugyanakkor az is elmondható, hogy a bőesztendők esetén kevésbé vannak rákényszerülve az újításra a szereplők, ám amikor szűkülnek az árrések, akkor fontosabbá válik a költségek optimalizálása. Kiemelte, most ugyan a kártevők állnak nyerésre, de a SMAPPLAB azért jött létre, hogy segítse a megfigyelésüket, az előrejelzésüket, illetve az ezen alapuló döntéstámogatást a gazdák számára.

Megszólalt a növénytermesztő: ez az év nehezebb lesz, mint az előző kettő

2024. februárjában csak azt tudom mondani, hogy ez az idei év sokkal nehezebb lesz, mint az előző kettő - mondta Tóth Emil, a Sárrét Kft. ügyvezetője az Agrárszektornak. A Fejér vármegyei gazdaság, illetve a köréje szerveződő cégcsoport vezetője nyerte el az Év növénytermelője díjat az Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember szerint a jelenlegi tervezhetetlen helyzetben arra sincs esély, hogy a növénytermesztők legalább nullára kihozzák a mérlegüket. Tóth Emil úgy látja, hogy amíg nem kezdenek el emelkedni a terményárak, az uniós támogatás lenne a gazdák számára az egyetlen megoldás.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegek tengődnek ezekben a magyar alvóvárosokban: nem is sejtik, de az életük is rámehet

10-ből 4 magyar dolgozó nem a lakóhelyén, helyben dolgozik, hanem ingázik a munkahelyére a 2022-ben készült népszámlálás adatai alapján. A 2011-es felmérés során még csak az ország egyharmada ingázott, a legtöbben a lakóhelyükön vállaltak munkát, vagy odaköltöztek, ahol munkát találtak. Egy bő évtized alatt a munka világa rengeteget változott, a legtöbb helyen megtörtént a digitális átállás, fejlődött az infrastruktúra, a dolgozók sokkal mobilisabbak lettek, ugyanakkor a jobb lakhatási- és munkalehetőségek eltávolodtak egymástól. Az ingázás tehát egyre terjed, a dolgozók jóval nagyobb távolságokra is hajlandók - vagy kényszerülnek - ingázni, vagyis mind több időt eltölteni utazással a munkahely és a lakóhely közötti közlekedéssel. Amiről viszont sok magyar munkavállaló nem tud: az ingázás negatívan hathat a szubjektív jóllétre, az egészségükre és ezáltal ronthatja az életszínvonalukat, valamint a párkapcsolatokat is nagy kihívások elé állíthatja.

Sisi „bőrébe bújik” a középiskolai tanárnő: hihetetlen, miként mutatja be a történelmet a gyerekeknek

Kordásné Szász Melinda nemcsak középiskolai tanár, gyűjtő és környezetvédelmi ökológus, háromgyermekes édesanya, aki Erzsébet királyné, vagyis Sisi élettörténetének szenvedélyes kutatója és népszerűsítője. Saját maga is modern típusú öltözetekben Sisi „bőrébe bújik”, előadásokat, kiállításokat, és programokat szervez a királyné személyéhez és korához kapcsolódóan. Gyűjti és bemutatja a Sisi-relikviákat, például a királyné ruháit, ékszereit, vagy használati tárgyait. A Sisi-kultusz elkötelezett híve, és azt vallja, hogy a királyné ma is példakép lehet a fiataloknak és az idősebb generáció számára egyaránt. Történelmi előadásai mellett ökológiai témákban is járja az országot, óvodás kortól egészen a kamaszokig tart ilyen jellegű előadásokat, ahol élménypedagógiai módszerei mellé élő állat is hozzátartozik. Egyre nagyobb igény mutatkozik mindkét témában előadásaira. Felkerestük, hogy meséljen szenvedélyéről, céljairól.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?