Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.28. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.28. szerda

agrarszektor.hu
A köd feloszlik, általában fátyolfelhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet zártabb, vastagabb a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.02.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.02.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.02.28.) napon.

2024.02.28. szerda: A köd feloszlik, általában fátyolfelhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet zártabb, vastagabb a felhőtakaró. A nyugati országrészben délután előfordulhat néhol eső, zápor. A déli, délkeleti szél kevés helyen, nagyobb eséllyel az északnyugati és a délkeleti tájakon élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.
Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front ugyan nem érinti hazánkat, de a felettünk lévő enyhe légtömeg melegfronti tüneteket okozhat. Az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nyomottnak, fáradtnak, álmosnak érezhetik magukat.

A következő napon várható időjárás

2024.02.29 csütörtök: Nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható, de napközben átmenetileg megvastagodhat a felhőzet. A délnyugati tájakon néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A keleti, délkeleti szél napközben megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Friss híreink:

Kiderült a csúf igazság: eltűnt több ezer hektár kert Magyarországon

Húsz év alatt a konyhakertként művelt területek mérete 102 ezer hektárról 3,1 ezer hektárra csökkent hazánkban, ami körülbelül 97 százalékos visszaesés. 2021. nyara óta 56 százalékkal emelkedtek a magyar élelmiszerárak, míg a közép-kelet-európai országokban ez az áremelkedés átlagosan 36,4 százalék volt. Azzal, hogy a családellátó konyhakertek száma bezuhant, az emberek élelmiszer önrendelkezése gyakorlatilag megszűnt: ha a kiskertekben nincsen zöldség-gyümölcs, akkor az élelmiszert meg kell venni, hiszen enni, azt muszáj.

Nem hatottak a gazdatüntetések: döntött az Európai Parlament

Hosszas viták, jelentős változtatások és az euroszkeptikus módosítók elutasítása után kedden megszavazta az Európai Parlament a természet helyreállításáról szóló uniós rendeletet. A természetvédelmi témájúnak tűnő jogszabály érinti a mező- és erdőgazdálkodást is, hogy mennyire, az viszont leginkább a tagállamokon múlik majd. Az időközben sokat puhult jogszabály előírja a legkülönfélébb élőhelyek leromlásának megfordítását, a biodiverzitás támogatására való törekvést, a beporzók, lepkék és madarak védelmét is. A jogszabályban van vészfék-rendelkezés is: az Európai Bizottság bármikor leállíthatja a megvalósítást, ha veszélyeztetve érzi az élelmiszertermelést. Az Agrárszektor a helyszínről, az Európai Parlament strasbourgi üléséről tudósít.

Egyre több ilyen élelmiszer lehet itthon: tényleg ezt etetnék a magyarokkal?

Magyarországon egyelőre nem övezi túl nagy népszerűség a rovarfehérjéket, de mondhatni, hogy valami kezd beindulni. Percze Rajmond, az Agroloop társalapító-ügyvezetője, mint fogalmazott, az elmúlt években több vállalkozás is megindította a maga kisüzemi termelését. A többség, így az Agroloop Hungary is a takarmány célú rovartenyésztésre fókuszál, de vannak olyan cégek is, akik lisztkukac -vagy tücsöknevelésre adták a fejüket, és így élelmiszeripari fehérjegyártás a szakterületük. Kérdés, hogy vajon hazánkban is berobbanhat-e a rovarfehérje őrület? Erre és sok másra is kerestük a választ. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ide menekítik pénzüket a magyar luxusnyugdíjasok: nem tiltják, te is rommá keresheted magad

Nemrég a Pénzcentrum is beszámolt arról a fontos változásról, hogy február eleje óta már a Magyar Államkincstárnál is nyithatunk nyugdíj-előtakarékossági számlát (NYESZ). Bár az új terméknek akárcsak a korábban is meglévő nyugdíjcélú megtakarítási formáknak elvitathatatlan előnyei vannak, egyes befektetési szakértők azért a szóban forgó konstrukciók hátrányaira is fel szokták hívni a figyelmet. Látni fogjuk, hogy még az évente visszaigényelhető adójóváírás maximális összege is csak néhány évig jelent kiemelkedő mértékű extra hozamot, miközben a nyugdíjcélú megtakarítási formák közül kettő esetében is igen magas kezelési költségekkel találkozhatunk. Igaz, a szóban forgó konstrukciók egy része igen szép hozamokat is tudtak produkálni az utóbbi években, ám a piacon erre más befektetési eszközök is képesek voltak, akár szerényebb kezelési költségek mellett is. Arról nem is beszélve, hogy a nyugdíjcélú megtakarítási formák idő előtti feltörése esetén jelentős mértékű büntetésre is számíthatunk. Mindennek ellenére lehetnek olyan, nyugdíj előtt álló megtakarítók, akik számára mégis előnyösek lehetnek az állam által támogatott konstrukciók.  

Tovább gyűrűzik a Booking-botrány? Fontos változásokkal indul a turisztikai szezon Magyarországon

A Booking.com botrány kirobbanásakor sok szálláshelykiadó maradt átmenetileg pénz nélkül. A cég később kompenzálta az érintetteket, de vajon ez elég volt-e a bizalom helyreállításához? Vajon mit tanultak ebből a szálláshelyadók? Milyen kilátásokkal tekintenek az idei évre, amikor a turizmus újra fellendül? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Schumicky Balázstól, a Magyar Apartman Kiadók Egyesületének elnökétől, az Apartmantanacsadas.hu tulajdonosától, aki saját tapasztalatait és véleményét is megosztotta velünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?