Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.07. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.07. csütörtök

agrarszektor.hu
Jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.03.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.03.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.03.07.) napon.

2024.03.07. csütörtök: Jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Több helyen várható zápor, eső. A délelőtti órákban az északkeleti magasabban fekvő helyeken halmazállapot-váltás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.
Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.03.08 péntek: Jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég, a nap második felében azonban már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordul eső, záporeső, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Kora délután 6, 12 fok valószínű.

Friss híreink:

Így nyomja le a hazai baromfisokat az ukrán dömping

Nincsenek könnyű helyzetben a baromfiágazat szereplői Magyarországon. Ugyan az előző évben az energia- és takarmányköltségek jelentős mértékben lecsökkentek, a madárinfluenza komoly károkat okozott a termelőknek, a nagy mennyiségben az uniós és a hazai piacokra beérkező ukrán áru rendkívüli nyomást gyakorol az árakra. Mindez egy olyan időszakban történik, amikor globálisan, EU-s szinten és magyarországon belül is nőne a baromfihús fogyasztása, ám kérdéses, hogy ezt a megnövekedett keresletet milyen forrásból tudják majd kielégíteni a fogyasztók - mondta el az Agrárszektornak a Baromfi Terméktanács elnöke.

Kié lesz a profit az agrárbizniszben? - Választ kaphat az Agrárium Konferencián

Megváltoztathatja az agrárgazdasági termékpályák profitelosztási arányait az a jogszabályi javaslatcsomag, amely az Agrárminisztériumban készül. A Portfolio Csoport március 19-i kecskeméti Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik az új elképzelésekkel, amelyekkel a mezőgazdasági termelőket kívánják helyzetbe hozni.

Egyetlen fagyos éjszaka is elviheti a magyar gyümölcs nagy részét

Gyakorlatilag az ország összes gyümölcsfaültetvényén azért imádkozhatnak mostantól egészen május közepéig, hogy ne érkezzen komolyabb hidegbetörés és fagy. Az enyhe, tavaszias februárban elindult rügyfakadás után mára a virágzás is megindult, amely komoly kockázatnak teszi ki a gyümölcsfákat. Mínusz 1-2 fokos enyhe fagy még kezelhető, de ha következő két hónapban durvább hideg alakul ki, az néhány óra alatt elviheti a termést és az évjárattal kapcsolatos reményeket is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Súlyos árat fizethetnek a türelmetlen autósok: rosszul dönt, aki már most nyárigumira váltana?

Ne tévesszen meg senkit, hogy nap közben szokatlanul meleg van, még nincs itt az ideje annak, hogy nyári abroncsokra cseréljük a téli kerekeket az autón! - hívták fel a figyelmet a Pénzcentrumnak megszólaló szakértők. A Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke kiemelte, a legtöbben munkába járásra is használják az autóikat, ezért fontos a reggeli aszfalt, illetve levegő hőmérséklete - amely még túl hideg a nyáriguminak. Az egyik legnagyobb hazai abroncsértékesítő és gyorsszerviz hálózat szerint a nyárigumik árai a tavalyi évhez képest némiképp mérséklődtek. Viszont a növekvő szállítási költségek és a hulladékhasznosítási díj átalakulása miatt ez annyira nem érzékelhető a hazai kiskereskedelmi árakban.

Két éve kiszáradt teljesen, ma már újra teljes pompában látható: vajon idén mi vár a Vekeri-tóra?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, 2022. csapást mért Debrecen egyik népszerű kirándulóhelyére, a Vekeri-tóra. Az elhúzódó aszály miatt a tó borzasztó képet festett, a víznek hűlt helye maradt és csak a kiszáradt tómeder terült az arra sétálók szeme elé. Hogy, mi a helyzet azóta? Mire számíthatunk idén nyáron? Ennek jártunk utána szakemberek segítségével.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?