Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.23. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.23. szombat

agrarszektor.hu
Kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.03.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.03.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.03.23.) napon.

2024.03.23. szombat: Kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délután, estefelé viszont északnyugat felől beborul az ég, és az érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. Nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton markáns hidegfront érkezik, amely előtt még erőteljes lesz a melegedés. Emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.03.24 vasárnap: A hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A csúcsérték 9 és 15 fok között alakul.

Friss híreink:

Hiába a figyelmeztetés és a büntetés, ezt sokan még mindig megteszik

A vadgazdálkodók és erdőgazdálkodók figyelmeztetéseinek ellenére továbbra is évről-évre egyre nagyobb gondot okoz az illegális agancsgyűjtés. Amely nemcsak törvénybe ütköző, hanem kifejezetten veszélyes is. Hogy miért? Azt az alábbi cikkben részletesen összefoglaljuk.

Óriási változás jöhet a magyar földeken: erre minden gazdának készülnie kell

Az egyértelműen látszik, hogy a jövőben a diverzifikáció lesz a megoldás a magyar földeken, vagyis a gazdáknak több lábon kell majd álniuk - hangzott el a Portfolio Agrárium 2024 Konferencián. A szakemberek szerint fontos, hogy, amikor valaki új útvonalat keres a hagyományos, megszokott növények helyett, akkor figyeljen arra, mennyire jól értékesíthető például az adott faj a piacokon. Emellett a termelőknek törekedniük kell arra, hogy a saját területükhöz képest a legmegfelelőbb növényt válasszák ki, mérjék fel azt, hogy az egyes táblákon valóban érdemes-e belevágni bizonyos kultúrák termesztésébe.

Eljött az idő: változtatnia kell annak a termelőnek, aki túl akar élni

Súlyos kérdés továbbra is a növénytermelési szektorban, folytatódik-e idén is a felvásárlási árak drasztikus csökkenése, vagy jelentős áremelkedés kezdődik-e a hazai, illetve a nemzetközi terménypiacokon? A Portfolio Agrárium 2024 Konferencián, Kecskeméten megtartott kerekasztal-beszélgetés során a szakemberek többek között erre is választ adtak. Egy dolog azonban biztos: változásra van szükség, méghozzá nem is kicsire. Eszközökben, felfogásban és hatékonyságban is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Húzós lehet a családi nyaralás idén: már nem sokáig lehet elodázni az áremelést a Balatonnál sem?

A szállodák és éttermek jövedelmezősége csökkent, az áremelések nagy átlagban nem tudták követni a költségnövekedést, amit a szektornak egyelőre el kell fogadnia, vagy az áremelésen túli módszerekkel kell növelnie az árbevételt - fejtette ki a Pénzcentrumnak adott interjúban Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke hozzátette, ettől függetlenül drágábbak lehetnek a szállások árai, a fővárosban izmosabb, vidéken szerényebb mértékben. Szóba kerültek munkaerőpiaci kérdések is, az új generáció, a harmadik országból érkező munkavállalók, sőt, a robotok szemszögéből is körbejártuk a témát.

Szinte mindent kibírnak ezek a szobanövények: fillérekért tömheted velük tele a lakást

Sokan kedvelik a kaktuszokat, különleges alakjuk, jellegzetes leveleik és változatos megjelenésük miatt. Igen nagy könnyebbséget jelent az is, hogy gondozásuk jóval kevesebb erőfeszítést igényel, mint más növényeké, miközben éppannyira mutatósak tudnak lenni. Mennyibe kerülnek? Hogyan érdemes őket gondozni? Milyet válasszunk gyerek és kisállat mellé? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?