Elképesztő, ami a repcével történik itthon: ezt sokan nem gondolták volna

Elképesztő, ami a repcével történik itthon: ezt sokan nem gondolták volna

agrarszektor.hu
Hetekkel korábban virágzik a repce is Magyarországon. Már most élénsárga színben pompáznak a repceföldek, pedig még csak április eleje van.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A repce fejlődése és virágzása - a többi növényhez hasonlóan - nagyban függ az időjárástól. A melegebb hőmérséklet és a napos időjárás elősegíti a virágzást, míg a hideg időjárás és az eső késleltetheti, nem meglepő tehát, hogy idén a megszokottnál hetekkel korábban elkezdte a virágzást - írja az Időkép. A repcemezők gyakran szoktak virítani a májusi szupercellák hátterében, no de idén feltehetőleg nem így lesz.

A repce a káposztafélék családjába tartozó, olajos magvú növény. Termesztése Magyarországon egyre nagyobb jelentőséggel bír. Ennek oka a repce sokoldalú felhasználhatóságában rejlik, hiszen értékes élelmiszer- és ipari alapanyagként szolgál.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?