Elképesztő, ami a repcével történik itthon: ezt sokan nem gondolták volna

Elképesztő, ami a repcével történik itthon: ezt sokan nem gondolták volna

agrarszektor.hu
Hetekkel korábban virágzik a repce is Magyarországon. Már most élénsárga színben pompáznak a repceföldek, pedig még csak április eleje van.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A repce fejlődése és virágzása - a többi növényhez hasonlóan - nagyban függ az időjárástól. A melegebb hőmérséklet és a napos időjárás elősegíti a virágzást, míg a hideg időjárás és az eső késleltetheti, nem meglepő tehát, hogy idén a megszokottnál hetekkel korábban elkezdte a virágzást - írja az Időkép. A repcemezők gyakran szoktak virítani a májusi szupercellák hátterében, no de idén feltehetőleg nem így lesz.

A repce a káposztafélék családjába tartozó, olajos magvú növény. Termesztése Magyarországon egyre nagyobb jelentőséggel bír. Ennek oka a repce sokoldalú felhasználhatóságában rejlik, hiszen értékes élelmiszer- és ipari alapanyagként szolgál.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?