Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.14. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.14. vasárnap

agrarszektor.hu
Többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is képződhetnek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.04.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.04.14.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.04.14.) napon.

2024.04.14. vasárnap: Többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.04.15 hétfő: Az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős lesz az idő, és ott késő estig csapadék sem lesz. Északon is több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, de arrafelé délutántól fokozatosan beborul az ég. Főként délutántól várható az északi tájakon eső, zápor, zivatar, de kevés helyen már délelőtt is eshet. A délnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd az északi megyékben északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 31 fok között várható, Észak-Borsodban mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Gondok lehetnek a magyar szőlővel: ezek a termelők nagyot bukhatnak

Ahogy a korábbi években is már megszokhattuk, idén is gondot okoznak az időjárási anomáliák a kertészetekben, elég, ha a késői fagyra, felhőszakadásokra, korai nagy felmelegedésekre gondolunk. Nincs ez másképp a szőlészetekben sem. Mindemellett a gazdálkodóknak az egyre nagyobb károsító hatások ellen is küzdeni kell, ezzel megnehezítve a verejtékes munkát.

Már alig veszik ezt a traktort a magyarok, pedig régen kapkodtak érte

2024 márciusában a magyar gazdák 57,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 harmadik hónapjához képest pedig 54 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a Claas volt, amelyből 29-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában. A sok éven át mindig vezető John Deere most már második hónapja nincs a lista élén.

Öveket becsatolni: hullámvasúton a baromfi- és sertésárak

A magyar baromfiágazat számára jó hír, hogy jelentősen, az uniós bővülést meghaladó mértékben tudta növelni kivitelét az EU-ba irányuló ukrán dömping ellenére is. Az év eleje óta tartó időszakban ugyanakkor jelentősen csökkent a baromfi termelői ára, amely csökkenti a jövedelmezőséget az ágazatban - derül ki az AKI agrárpiaci jelentéséből. Más a helyzet a hazai sertéságazatban: a termelők szintjén emelkedtek az árak és jelentősen bővült az export – igaz az import is. A sertéseket feldolgozó húsipar számára ugyanakkor már borúsabb a kép: a megnövekedett költségek ellenére nemhogy átadási-árat nem tudott emelni az ágazat, márciusban bizonyos húsrészek esetében még csökkentek is az árszintek, amely nem sok jót vetít előre az érintett cégeknek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így jutnak be soron kívül az orvoshoz a kiváltságosak 2024-ben: nem titok, itt az árlista

A magyarok nem különösebben szeretnek szűrővizsgálatokra járni, miközben akár egy egyszerű vérvétel, vizeletvizsgálat is sorsdöntő lehet. Az elmúlt években rá lehetett fogni a koronavírus járványra, hogy nem mentünk el az éves, hároméves, ötéves kivizsgálásokra, 2024-ben azonban itt az ideje felkeresni az orvosunkat, beutalót kérni és nem halogatni tovább a vizsgálatokat. A szűrővizsgálatokat elvégeztethetjük a tb terhére, vagy akár magánúton is. Utóbbi esetben valószínűleg kevesebbet kell várnunk, viszont ez nem lesz ingyen. A Pénzcentrum összegyűjtötte a nem és életkor szerint ajánlott szűrővizsgálatokat, és annak árait magánszolgáltatóknál.

Már lesben állnak az élősködők: több ezer ember lehet veszélyben a vidéki Magyarországon

Az enyhe időjárásnak köszönhetően az idei évben korábban elindult a kullancsszezon. Hazánk sajnos a súlyos betegségeket terjesztő vérszívók által legfertőzöttebb országok közé tartozik, ennek ellenére a magyarok még mind a mai napig sok esetben fittyet hány az elővigyázatosságra. Kapiller Zoltán, a Magyar Kullancsszövetség elnöke szerint fontos lenne a megelőzésben kullancsveszélyes területek elkerülése, a kullancsriasztó szer használata is. A szakember a HelloVidéknek adott interjúban beszélt arról is, hogy melyek azok az új kullancsfajok, amik felbukkantak Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?