Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.25. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.25. szombat

agrarszektor.hu
Általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Alföldön délutánra kiszárad a légkör, a gomolyfelhők feloszlanak - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.05.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.05.25.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.05.25.) napon.

2024.05.25. szombat: Általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Alföldön délutánra kiszárad a légkör, a gomolyfelhők feloszlanak. Zápor, zivatar nagyobb számban a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki, néhol heves zivatar sem zárható ki. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.
Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A fülledt, meleg, gyakran változékony időjárás azonban megterheli az erre érzékenyeket.

A következő napon várható időjárás

2024.05.26 vasárnap: Sok napsütés valószínű a fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is. A keleti, délkeleti szelet élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. Délutánra 23, 29 fokig melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Itt a szigorú szabályozás: erről sok földtulajdonos nem is tud itthon

Számos incidens adódik a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek és a vadászatra jogosultak között abból kifolyólag, hogy nincsenek meg a megfelelő ismeretek a birtokukban. Nem tisztázott számukra, hogy tulajdonképpen mi is a vadászterület fogalma, kié a vadászati jog. Illetve, hogy a vadászatra jogosult tulajdonképpen hol és mikor vadászhat. Természetesen mindezek tudatában is gyakran előfordulnak olyan tevékenységek, amelyek joggal bosszantják fel egyik, vagy a másik felet.

Véget ér egy korszak: sok gépnek leáldozott, változások jönnek a földeken

Ahol az innováció megjelenik, ott lesz generációváltás is - hangzott el a Portfolio AgroFuture 2024 Konferencián, Kecskeméten. A szakemberek szerint a robotizáció, a digitalizáció és a mesterséges intelligenciák használata számos lehetőséget nyújthat a mezőgazdasági termelőknek, de az ezek megfelelő működéséhez szükséges adatok integrációja még nem indult be igazán itthon. Az innovációt és az új technológiák megismerését, megértését pedig egészen fiatal korban kellene elkezdeni, hogy a felnövő új generációk már természetszerűleg használják ezeket. Az oktatás mellett azonban a digitalizációt elősegítő pályázatokra is nagy szüksége van az ágazatnak - állapították meg a szakértők.

Kiderült az igazság az öntözésről: nem úgy van, ahogy sokan hiszik

A klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt felértékelődik Magyarországon is az öntözés szerepe, és sok gazdaságban a fenntartható termelés alapjává válik. A hivatalos nyilatkozatok szerint ma az a cél, hogy az öntözött területek nagysága 2030-ra megközelítse a 350 ezer hektárt. A Portfolio AgroFuture 2024 Konferencián, Kecskeméten megtartott kerekasztal-beszélgetésben szó volt arról is, hogy a támogatások miként segíthetik a gazdálkodókat, valamint kiderült, hogy az öntözésfejlesztés valóban megoldást jelenthet-e a klímaváltozás okozta problémákra. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hatalmasat kaszál, aki ide rakta a spórolt pénzét: busás összeg ütheti a markát 2024-ben

Mostanra az összes nagy hazai részvénytársaságról tudható, hogy részvényenként mekkora osztalékot fizetnek ki részvényeseik számára a 2023-as üzleti év után. Ilyen szempontból elég nagy különbségek fedezhetők fel az egyes vállalatok között, hiszen míg egyes cégek részvényenként több száz, addig mások csak néhány tucat forintot fizetnek a részvényeseik számára, és természetesen idén is vannak olyan cégek, melyek egyáltalán nem fizetnek osztalékot. De vajon azon cégek részvényesei járnak a legjobban, akik általánosságban a legnagyobb kifizetésekre számíthatnak? Az alábbiakban azt vizsgáltuk meg, hogy mi történt volna akkor, ha 5 évvel ezelőtt 1 millió forintért vásároltunk volna részvényt azokból a cégekből, melyek 2024-ben a legnagyobb mértékű osztalékokat fizették ki. Azt találtuk, hogy ezúttal az árfolyamemelkedésre játszók jártak volna a legjobban, ugyanis van olyan cég, amely bár az elmúlt 5 év alatt csak háromszor fizetett osztalékot, részvényárfolyama mégis több mint az ötszörösére emelkedett az évek során, így a szóban forgó 1 millió forintunk mostanra akár 6 milliót is érhetne.

Horror áron kínálják a magyar cseresznyét a piacokon: itt fele áron megszedheted magad, de tényleg

Beindult a cseresznye szezonja Magyarországon, de nem kell mindenáron a piacon, illetve a boltokban megvenni a gyümölcsöt. Jóval olcsóbban, van ahol 20 féle fajta közt válogtva, 600 forintos áron kínálják. Kár lenne lemaradni róla!  Szedd magad körképünk következik!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?