Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.26. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.26. vasárnap

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.05.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.05.26.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.05.26.) napon.

2024.05.26. vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. Elszórt jelleggel képződhetnek záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel az ország délkeleti harmadán. A keleties szél mérsékelt marad, de zivatarok mentén átmeneti jelleggel erős, viharos széllökések is kialakulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 24 és 30 fok között alakul.
Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni. A fülledt, meleg, gyakran változékony időjárás azonban megterheli az erre érzékenyeket.

A következő napon várható időjárás

2024.05.27 hétfő: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Egy-egy zápor nem kizárt. Hajnalra foltokban köd képződhet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A maximum 24, 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Rengeteg kertben van ilyen növény: sokan nem is tudják, milyen veszélyes

Gyomnövénynek tekinthető minden olyan növény, ami éppen rossz helyen van. Tehát egy gabonatáblán az előző évi kultúrnövény árvakelése, az adott évben gyomnak tekinthető. Egyes gyomok egyszerűen kordában tarthatóak, de mások sok bajt is okozhatnak.

Itt a szigorú szabályozás: erről sok földtulajdonos nem is tud itthon

Számos incidens adódik a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek és a vadászatra jogosultak között abból kifolyólag, hogy nincsenek meg a megfelelő ismeretek a birtokukban. Nem tisztázott számukra, hogy tulajdonképpen mi is a vadászterület fogalma, kié a vadászati jog. Illetve, hogy a vadászatra jogosult tulajdonképpen hol és mikor vadászhat. Természetesen mindezek tudatában is gyakran előfordulnak olyan tevékenységek, amelyek joggal bosszantják fel egyik, vagy a másik felet.

Véget ér egy korszak: sok gépnek leáldozott, változások jönnek a földeken

Ahol az innováció megjelenik, ott lesz generációváltás is - hangzott el a Portfolio AgroFuture 2024 Konferencián, Kecskeméten. A szakemberek szerint a robotizáció, a digitalizáció és a mesterséges intelligenciák használata számos lehetőséget nyújthat a mezőgazdasági termelőknek, de az ezek megfelelő működéséhez szükséges adatok integrációja még nem indult be igazán itthon. Az innovációt és az új technológiák megismerését, megértését pedig egészen fiatal korban kellene elkezdeni, hogy a felnövő új generációk már természetszerűleg használják ezeket. Az oktatás mellett azonban a digitalizációt elősegítő pályázatokra is nagy szüksége van az ágazatnak - állapították meg a szakértők.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megőrülnek a magyarok a lakások új sztárjáért: tömegek keresik ezt a terméket, őrület amit tud

Az otthoni robotporszívók piaca az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül, amit az árak ingadozása és a technológiai fejlesztések is jól mutatnak. Az Euronics és a Media Markt szakembereit kérdeztük az aktuális trendekről, akik elmondták, hogy az átlagos eladási árak 100-130 ezer forint között mozognak, és a vásárlók egyre inkább a magasabb árkategóriájú, fejlettebb funkciókkal rendelkező modelleket keresik. Mindemellett az állóporszívók továbbra is nagyon népszerűek, míg a hagyományos porzsákos porszívók iránti kereslet rohamosan csökken.

Erre minden kutyatartónak fel kell készülni 2024-ben: nincs mese, ezért fizetniük kell

A tavaszi ivartalanítási akciók anyagi támogatásáról és hatékonyságáról érdeklődtünk két jelentős állatvédelmi szervezetnél: a Nyílt Ivartalanítás Szponzorálását Támogató Alapítványnál (NYISTA Csapatnál) és az Orpheus Állatvédő Egyesületnél. Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen anyagi forrásokból finanszírozzák az ivartalanítási akciókat, és hogy ezeket a forrásokat milyen hatékonysággal használják fel. Továbbá érdeklődtünk a tavaszi akció eredményei, a kihívások, a helyi lakosok fogadtatása, valamint a nem kívánt szaporulatok és utcára kerülő állatok számának csökkenésére vonatkozó statisztikák iránt. A két szervezet részletes válaszaiból betekintést nyerhettünk működésükbe és az ivartalanítási programok jelenlegi helyzetébe.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?