2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Hírek - Növény

A törököké a nagy orosz paradicsombiznisz

Megnyílt az orosz paradicsompiac Törökország előtt, mivel a napokban Oroszország engedélyezte a török vállalkozások számára, hogy paradicsomot exportáljanak az országba. A mennyiségi keretet 50 ezer tonnában határozták meg, az egyik legfontosabb feltétel pedig az, hogy a török paradicsomszállítmányok megfeleljenek a növény-egészségügyi előírásoknak.
 
 

Az orosz állatorvosi és növény-egészségügyi felügyelet, a Rosselkhoznadzor, a napokban döntött arról, hogy engedélyezi Törökország számára, hogy paradicsomot exportáljon Oroszország területére. Mielőtt azonban az országba belépnek a török paradicsomszállítmányok, a  határon növény-egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá azokat. A behozatal egyik feltétele ugyanis, hogy a termések nem mutathatják aknázómolyok kártételeit.

Így a paradicsom kínálat Oroszországban garantáltan olyan török gazdaságokból származik majd, amelyek megfelelnek az előírt növény-egészségügyi előírásoknak, illetve átestek az előírt növény-egészségügyi ellenőrzéseken. Az orosz minisztérium 50 ezer tonnában határozta meg a Törökországból származó paradicsomexportot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu