2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Növény

Brutális rekord született a szomszédban

Rekordmennyiségű, több mint 35 millió tonna kukoricát takarítottak be 2018-ban Ukrajnában. Az előzetes eredmények alapján gabonából és hüvelyesből tavaly összesen 69,8 millió tonnát arattak le, ami csaknem 13 százalékkal több, mint amennyi 2017-ben volt.
 
 

Az ukrán állami statisztikai hivatal előzetes tájékoztatása szerint Ukrajnában összesen 69,8 millió tonna gabonát és hüvelyeset takarítottak be 2018-ban, ami 12,7 százalékkal több, mint amennyi 2017-ben volt. Az előzetes eredmények alapján a növekedés annak az elképesztő mennyiségű kukoricának köszönhető, amelyet tavaly learattak az országban. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A hivatalos tájékoztatás szerint kukoricából rekordmennyiségűt, 35,5 millió tonnát takarítottak be 2018-ban Ukrajnában. Ez a mennyiség 44,2 százalékkal több mint amennyit 2017-ben learattak. 

Címlap kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu