Durva felhőszakadás jön! Kiadták a másodfokú riasztást

Durva felhőszakadás jön! Kiadták a másodfokú riasztást

MTI
Békés és Csongrád megye több járására másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves esőzések várhatók, amely során több mint 50 milliméter eső hullhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A veszélyjelzés szerint szintén a felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett a zivatarveszély miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az OMSZ előrejelzésre szerint legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti részein várhatók zivatarok, majd este már az ország déli, délnyugati részén is helyenként előfordulhat. Kedden előbb keleten, majd a Duna-Tisza-közén, délután már a Dunántúl keleti felén is kialakulhatnak zivatarok, felhőszakadással kísért zivatarok. (Az intenzívebb zivatarok ugyanakkor jellemzően keleten és az ország középső részén várhatóak.) A zivatarok áthelyeződése hétfőn és kedden is lassú lesz, ezért főként felhőszakadás (lokálisan 30-45 milliméter, keleten lehetnek olyan lassú mozgású intenzívebb gócok amelyből helyenként akár 45-50 milliméter csapadék is) társulhat hozzájuk, de kisebb eséllyel nagyobb méretű jég és viharos széllökés is kísérheti őket - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02