2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Növény

Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban

A Bayert nagyon sokan mint gyógyszeripari cég ismerik, pedig mostanra a mezőgazdasági divízió számít a legnagyobb üzletágnak a nagyvállalatnál. Az Agrárszektor Kyster Angélával, a Bayer CropScience Country Division vezetőjével, és Szalkai Gáborral a Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőjével beszélgetett a cég legfrissebb technológiai újításairól, a fenntarthatóság, a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról, de szó volt a vetőmagtermelésről és a különböző növényvédőszer-kivonásokról is.
 
 

A Bayer számára az innováció mellett a fenntarthatóság is kiemelt jelentőségű, olyannyira, hogy ez utóbbi teljesen átszövi a cég mezőgazdasági stratégiáját - mondta az Agrárszektornak Kyster Angéla. Hozzátette, a vállalat missziója, hogy a tudományt a jobb életminőség szolgálatába állítsa. A szakember beszélt arról is, hogy a különböző globális kihívásokkal szemben a Bayer folyamatosan olyan innovatív megoldásokkal jön elő, amelyek a termelők jövedelmezőségét segítik úgy, hogy közben a klímaváltozás ellen folytatott harcukat is támogatják. Habár a mezőgazdaságban időről időre mindig akad valamilyen nehézség, illetve próbatétel, mindezek nagyon felgyorsították a kutatás-fejlesztést, és erősen megadták az innováció irányvonalát. 

Teljesen új szemléletmódot kell kialakítani, mind az innováció területén, mind pedig a termelőknél, hogy, hogyan termelik meg a javakat, és minden embernek, aki a mezőgazdaságban dolgozik, egy teljesen új látásmódra van szüksége

 - emelte ki Kyster Angéla. 

Amikor fenntarthatóságrol beszélünk, érdemes mögé nézni kicsit a dolognak, a célok mellett ugyanis megfelelő háttérre, odafigyelésre, felelősségre és tudatosságra van szükség ahhoz, hogy fenntartható módon végezzük a tevékenységünket, és akár a mezőgazdaságról, akár más területről van szó, ebben a társadalom minden tagjának együttműködésére van szükség

 - hangsúlyozta Szalkai Gábor. A Bayer folyamatosan szem előtt tartja a fenntarthatóságot, legyen szó akár a nemesítésről, vagy a legújabb növényvédő szerek kifejlesztéséről és piacra juttatásáról, emellett a cég legújabb digitális megoldása, a Climate FieldView nevű rendszer is azt teszi lehetővé, hogy kevesebb inputanyaggal és erőforrással nagyobb eredményt érjenek el a gazdák. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!