Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban

Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban

A Bayert nagyon sokan mint gyógyszeripari cég ismerik, pedig mostanra a mezőgazdasági divízió számít a legnagyobb üzletágnak a nagyvállalatnál. Az Agrárszektor Kyster Angélával, a Bayer CropScience Country Division vezetőjével, és Szalkai Gáborral a Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőjével beszélgetett a cég legfrissebb technológiai újításairól, a fenntarthatóság, a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról, de szó volt a vetőmagtermelésről és a különböző növényvédőszer-kivonásokról is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Bayer számára az innováció mellett a fenntarthatóság is kiemelt jelentőségű, olyannyira, hogy ez utóbbi teljesen átszövi a cég mezőgazdasági stratégiáját - mondta az Agrárszektornak Kyster Angéla. Hozzátette, a vállalat missziója, hogy a tudományt a jobb életminőség szolgálatába állítsa. A szakember beszélt arról is, hogy a különböző globális kihívásokkal szemben a Bayer folyamatosan olyan innovatív megoldásokkal jön elő, amelyek a termelők jövedelmezőségét segítik úgy, hogy közben a klímaváltozás ellen folytatott harcukat is támogatják. Habár a mezőgazdaságban időről időre mindig akad valamilyen nehézség, illetve próbatétel, mindezek nagyon felgyorsították a kutatás-fejlesztést, és erősen megadták az innováció irányvonalát. 

Teljesen új szemléletmódot kell kialakítani, mind az innováció területén, mind pedig a termelőknél, hogy, hogyan termelik meg a javakat, és minden embernek, aki a mezőgazdaságban dolgozik, egy teljesen új látásmódra van szüksége

 - emelte ki Kyster Angéla. 

Amikor fenntarthatóságrol beszélünk, érdemes mögé nézni kicsit a dolognak, a célok mellett ugyanis megfelelő háttérre, odafigyelésre, felelősségre és tudatosságra van szükség ahhoz, hogy fenntartható módon végezzük a tevékenységünket, és akár a mezőgazdaságról, akár más területről van szó, ebben a társadalom minden tagjának együttműködésére van szükség

 - hangsúlyozta Szalkai Gábor. A Bayer folyamatosan szem előtt tartja a fenntarthatóságot, legyen szó akár a nemesítésről, vagy a legújabb növényvédő szerek kifejlesztéséről és piacra juttatásáról, emellett a cég legújabb digitális megoldása, a Climate FieldView nevű rendszer is azt teszi lehetővé, hogy kevesebb inputanyaggal és erőforrással nagyobb eredményt érjenek el a gazdák. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33