Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.07. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.07. kedd

agrarszektor.hu
Északnyugat, nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.07.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.07.07.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.07.07.) napon.

2020.07.07. kedd: Északnyugat, nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Délelőtt a Dunántúlon, kora délutánig aztán keletebbre is megszűnik a tartós csapadék, de a keleti tájakon az esti órákig futó zápor néhol még kialakulhat. Az északnyugati, északi szél több helyen lesz erős, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Erős hidegfronti hatás várható. Fejfájás, migrén, koncentráció-zavar jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.07.08. szerda: Délnyugaton, délen csak kevés felhő zavarja a napsütést, északkeleten, északon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Csapadék nem lesz. Északon megélénkülhet a délnyugati, nyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

2020.07.09. csütörtök: Nagyrészt napos időre számíthatunk, délen a kevesebb gomoly- és fátyolfelhővel, de az északi, északkeleti határvidéken lehetnek tartósabban felhős tájak is. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27, 32 fok között várható, az északkeleti, északi határvidéken lehet egy-két fokkal hűvösebb.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 júniusában a magyar gazdák közel 8 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, ugyanakkor 2018 hatodik hónapjához képest több mint 4 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júniusban a John Deere volt, amelyből 88-at adtak el a hónapban, egy évvel korábban viszont csak 76-ot. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a New Holland volt az év hatodik hónapjában.

Veszélyben a magyar ételek egyik fő alapanyaga: mégis, mi folyik a földeken?
Évről évre akár 200-250 hektáros különbség is lehet Makón és környékén a fokhagyma termésterülete között. Egy jó esztendő után többen veszik fel a terményeik közé a népszerű ételízesítő növényt, a nehéz évek után azonban sok család lemond az őszi vetésről. Az idén plusz gondot jelent az idénymunkások hiánya és a felvásárlási árakban sem ismerik el a megnövekedett munkabérköltségeket. Az országban évről évre 900 és 1200 hektár közötti területen termesztik ezt a növényt, ennek a területnek közel 80 százaléka a makói térségre esik.

Ismét tréfás kedvében lesz az időjárás: jövő héten bármi megtörténhet
A jövő hét elején lehűl, de aztán ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?