Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.27. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.27. vasárnap

agrarszektor.hu
Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, csupán a déli határ mentén lehet több a felhő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.09.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.09.27.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.09.27.) napon.

2020.09.27. vasárnap: Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, csupán a déli határ mentén lehet több a felhő. Ugyanakkor késő délutántól délnyugaton megnövekszik a felhőzet, de estig nem valószínű számottevő csapadék. Keletire, délkeletire fordul a légmozgás, amely főként északkeleten lehet olykor erős. A hőmérséklet kora délután 14 és 19, késő este 9 és 14 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Ma a hideg-, és a melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2020.09.28. hétfő: Többnyire erősen felhős idő várható, de átmeneti felszakadozások, illetve tartósabban borult tájak is előfordulhatnak. Reggel még többfelé várható eső, zápor, de napközben inkább csak elszórt jelleggel alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A délkeleti, keleti, majd a délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

2020.09.29. kedd: Éjszaka és reggel felhősebb időben lesz részünk, majd napközben fokozatosan szakadozik a felhőzet, és a legtöbb helyen kisüt a nap. Elszórtan fordulhat elő zápor. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Brutális pénzekből újították fel ezt a magyar sertéstelepet: durva, mi történt ott azóta
Lajoskomáromban az 1970-es években épült nagy sertéstelep hosszú ideig üresen állt az ezredforduló után. Közben egyszer az egekbe szöktek, máskor, akár néhány hónap alatt az önköltség alá estek a sertésfelvásárlási árak. A helyi agrárvállalkozás vezetői akkoriban úgy gondolták, túl nagy gazdasági kockázatot jelentene a sertéstenyésztés visszaállítása, négy éve azonban a felújítás és a telep újbóli benépesítése mellett döntöttek. Három éve tenyésztenek újra sertéseket a telepen, és habár az afrikai sertéspestis és a pandémia miatt most a hízlalást szüneteltetik, a rekonstrukció folyamatosan zajlik.

Újabb szerkivonás Európában: búcsút mondhatnak ezeknek a kártevő irtóknak a gazdák
Újabb növényvédő szereket tilt be a brit kormány. 2022 márciusa végén a metaldehid hatóanyagú csigaölő szerek húzhatják le a rolót. A brit gazdák már most aggódnak, hogy az újabb szerkivonás után nem lesz eléggé hatékony eszköz a kezükben a csigák ellen.

Látványos ábra a magyar állattenyésztésről: meghökkentő számok láttak napvilágot
Összesen mintegy 4,5 millió sertést, szarvasmarhát, juhot és kecskét tartottak Magyarországon 2019 decemberében, ami az Európai Unió teljes állatállományának mindössze 1,5 százalékát adta. Habár hazánkban malacból volt a legtöbb, számuk évek óta folyamatosan csökken, nem úgy mint a szarvasmarháé, amiből 2011 óta egyre többet tartanak az országban. Meglepő módon Magyarországon a bárány áll a képzeletbeli dobogó második helyén, számuk évek óta szinte változatlan, kecskéből azonban mindössze néhány tízezret tartanak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13