2020. október 24. szombat Salamon

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.27. vasárnap

Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, csupán a déli határ mentén lehet több a felhő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.09.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.09.27.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.09.27.) napon.

2020.09.27. vasárnap: Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, csupán a déli határ mentén lehet több a felhő. Ugyanakkor késő délutántól délnyugaton megnövekszik a felhőzet, de estig nem valószínű számottevő csapadék. Keletire, délkeletire fordul a légmozgás, amely főként északkeleten lehet olykor erős. A hőmérséklet kora délután 14 és 19, késő este 9 és 14 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Ma a hideg-, és a melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2020.09.28. hétfő: Többnyire erősen felhős idő várható, de átmeneti felszakadozások, illetve tartósabban borult tájak is előfordulhatnak. Reggel még többfelé várható eső, zápor, de napközben inkább csak elszórt jelleggel alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A délkeleti, keleti, majd a délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

2020.09.29. kedd: Éjszaka és reggel felhősebb időben lesz részünk, majd napközben fokozatosan szakadozik a felhőzet, és a legtöbb helyen kisüt a nap. Elszórtan fordulhat elő zápor. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Brutális pénzekből újították fel ezt a magyar sertéstelepet: durva, mi történt ott azóta
Lajoskomáromban az 1970-es években épült nagy sertéstelep hosszú ideig üresen állt az ezredforduló után. Közben egyszer az egekbe szöktek, máskor, akár néhány hónap alatt az önköltség alá estek a sertésfelvásárlási árak. A helyi agrárvállalkozás vezetői akkoriban úgy gondolták, túl nagy gazdasági kockázatot jelentene a sertéstenyésztés visszaállítása, négy éve azonban a felújítás és a telep újbóli benépesítése mellett döntöttek. Három éve tenyésztenek újra sertéseket a telepen, és habár az afrikai sertéspestis és a pandémia miatt most a hízlalást szüneteltetik, a rekonstrukció folyamatosan zajlik.

Újabb szerkivonás Európában: búcsút mondhatnak ezeknek a kártevő irtóknak a gazdák
Újabb növényvédő szereket tilt be a brit kormány. 2022 márciusa végén a metaldehid hatóanyagú csigaölő szerek húzhatják le a rolót. A brit gazdák már most aggódnak, hogy az újabb szerkivonás után nem lesz eléggé hatékony eszköz a kezükben a csigák ellen.

Látványos ábra a magyar állattenyésztésről: meghökkentő számok láttak napvilágot
Összesen mintegy 4,5 millió sertést, szarvasmarhát, juhot és kecskét tartottak Magyarországon 2019 decemberében, ami az Európai Unió teljes állatállományának mindössze 1,5 százalékát adta. Habár hazánkban malacból volt a legtöbb, számuk évek óta folyamatosan csökken, nem úgy mint a szarvasmarháé, amiből 2011 óta egyre többet tartanak az országban. Meglepő módon Magyarországon a bárány áll a képzeletbeli dobogó második helyén, számuk évek óta szinte változatlan, kecskéből azonban mindössze néhány tízezret tartanak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu