2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.30. péntek

Általában felhős időre van kilátás, hosszabb időre csak az északkeleti, keleti megyékben süthet ki a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.10.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.10.30.) napon!
 
 

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.10.30.) napon.

2020.10.30. péntek: Általában felhős időre van kilátás, hosszabb időre csak az északkeleti, keleti megyékben süthet ki a nap. Hajnalban még északkeleten, napközben pedig már több helyen - előbb a Dunántúl északi részén, később keletebbre - valószínű gyenge eső. A délnyugatira forduló szél csak néhol élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka főleg délnyugaton és az É-i völgyekben képződhet köd, így arrafelé csökken a látástávolság. A csapadék kelet felé távozik, de maradhatnak még nedves útszakaszok, továbbá hajnalban északnyugat felől ismét csapadék érkezik. Pénteken elszórtan gyenge eső eshet, emiatt nedves útszakaszokra számíthatunk. Többször megerősödik a nyugatias szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a melegfrontra érzékenyeket terheli meg. Fejfájás, fáradtságérzet, koncentráció, és teljesítőképesség-csökkenés jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.10.31. szombat: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor előfordulhat, legnagyobb eséllyel a keleti megyékben. Az erős nyugati, északnyugati szél estére jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

2020.11.01. vasárnap: Hajnalra több helyen köd, alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amely lassanként feloszlik, a legtöbb helyen kisüt a nap. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami meg is vastagszik, és este a Dunántúl északi részén néhol az eső is elered. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de északon, északkeleten néhol már gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Friss híreink:

Elárulta titkát a sztárkertész: ezzel a trükkel garantáltan sok paradicsomod lesz jövőre
Sok kertész elköveti azt a hibát, hogy habár megfelelően és kellő odafigyeléssel gondozza a paradicsomokat, a növény számára szükséges kalcium pótlásáról elfeledkezik. Ennek gyakran az a következménye, hogy még mielőtt leszedhetnék a terméseket, azok elrohadnak, így több hetes munkát dobhatnak a kukába. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában arról beszélt, hogyan és mikor érdemes kalciumot juttatni a paradicsomok számára a talajba, és milyen filléres trükkel pótolható ez a tápanyag a legegyszerűbben. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

Már csak öt hét maradt! Közeleg az év legfontosabb agrárrendezvénye
December 3-4-én jön az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb és legaktuálisabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek részvételével. A konferencia I. szekciója a koronavírus magyar agráriumra gyakorolt hatásáról szól majd, és többek között azt tekinti át, hogy az agrárvállalkozások a jelenlegi körülmények között milyen támogatási, termelési, beruházási, valamint piaci lehetőségekkel számolhatnak, illetve milyen további uniós és hazai kormányzati intézkedések várhatók.

Újabb szereket vonnak ki a forgalomból: ezektől a termékektől elbúcsúzhatnak a gazdák
Az Európai Unió Növények, Állatok, Élelmiszer és Takarmány Állandó Bizottsága (Standing Committee on Plants, Animals, Food and Feed, SCoPAFF) szavazásán eldőlt, hogy nem újítják meg a mancozeb gombaölő hatóanyag engedélyét. A mancozeb hatóanyagú növényvédő szerekkel a gazdák a burgonyavész és az alternária ellen védekeznek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu