Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.21. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.21. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.11.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.11.21.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.11.21.) napon.

2020.11.21. szombat: Túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között valószínű. Késő estére általában -4, +1 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedés-meteorológia feltételei. Néhol még erős lesz a északi, északkeleti szél, de szombaton fokozatosan mérséklődik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. Használjuk ki a száraz, napos időt!

A következő napok várható időjárása

2020.11.22. vasárnap: A ködfoltok feloszlását követően fátyolfelhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között valószínű.

2020.11.23. hétfő: Napközben egy érkező hidegfront miatt mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és főként az északi, északkeleti megyékben néhol gyenge eső is előfordulhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Növénytermesztés öntözés nélkül: itt a a talaj, aminek még locsolásra sincs szüksége
A Texasi Egyetem mérnökei egy olyan új típusú talajt alkottak meg, amely képes kivonni a vizet a levegőből, és leadni azt a növényeknek. Az egyetem közleménye szerint az önmagát öntöző talaj teljes mértékben átalakíthatja a mezőgazdaságot.

Komoly kihívás elé állította az elmúlt év az agrárcégeket: a túlélés múlhat a fejlesztéseken
Ahogy a gazdaság minden szektorát, úgy az agráriumot is érintette a koronavírus-járvány - súlyosbította az ágazat nehézségeit. A vállalkozásoknak mérlegelni kell: sokszor egy-egy elhalasztott beruházás ugyanis nagyobb gazdasági kárt okozhat, mint az a kockázat, ami a beruházás elindításával kapcsolatos. A jó hír, hogy a szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen kedvező feltételekkel igényelhetik az agrárcégek.

Özönlik a szlovák és horvát sertés Magyarországra: de akkor hova kerül a hazai?
Több mint 35 százalékkal 42 ezer tonnára nőtt Magyarország élősertés-behozatala 2020 január-augusztusában az egy évvel korábbi mennyiséghez képest, a legtöbb sertés Szlovákiából, Horvátországból és Németországból érkezett hazánkban. A sertéshúsimport volumene ugyanakkor 21 százalékkal kevesebb, mintegy 88 ezer tonna volt idén, aminek a 60 százaléka Németországból, Spanyolországból és Lengyelországból származott.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03