Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.28. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.28. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult, párás időre van kilátás, csak késő délutántól, estétől kezd el északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.11.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.11.28.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.11.28.) napon.

2020.11.28. szombat: Túlnyomóan borult, párás időre van kilátás, csak késő délutántól, estétől kezd el északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni a felhőzet. A szitálás mellett elszórtan, legnagyobb eséllyel az ország északkeleti régiójában fordulhat elő hószállingózás, havazás, átmeneti havas eső, főként délebbre gyenge eső is lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére -2, +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Folytatódik a nyirkos, hideg idő, emiatt helyenként tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok. A ködös tájakon szitálás, főleg éjjel ónos szitálás is előfordulhat, szombaton napközben az északkeleti megyékben gyenge havazás is lehet, óvatosan közlekedjenek!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg levegő közeledik hazánk felé, hatására már a hidegfrontokkal együttjáró tünetek (fejfájás, reumatikus panaszok) jelentkezhetnek.

A következő napok várható időjárása

2020.11.29. vasárnap: Elsősorban a nyugati, délnyugati megyékben számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra, hazánk északkeleti felén inkább erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Az ország nagy részén nem valószínű számottevő csapadék, de főleg az északi és keleti megyékben szórványosan előfordul hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső, elvétve esetleg ónos eső. Az északnyugati szél főként az Észak-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

2020.11.30. hétfő: Rövid időre többfelé kisüthet a nap, de nagyrészt erősen felhős időre van kilátás. Délelőtt északkeleten szórványosan számítani lehet hózáporra, kisebb havazásra, másutt csak egy-egy helyen fordulhat elő hózápor, esetleg havas eső. Délutántól mindenütt csökken a csapadék esélye. Az északi szél délelőtt a Dunántúlon helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Friss híreink:

Csak semmi sallang: a mezőgazdasági robotok igáslovát fejlesztette ki egy brit startup
Olcsó, szinte bármilyen mezőgazdasági eszkösszel felszerelhető robotplatformot fejlesztett ki egy brit cég. A Robotiks Traction Unit (RTU) névre keresztelt gép gyártója azt reméli, hogy a találmány enyhíthet az ágazatban egyre nagyobb gondot jelentő munkaerőhiányon.

Megéri most eperpalántát venni? Ha igen, hova ültessük, hogy tavasszal teremjen?
A kertészeti árudákban most novemberben is lehet találkozni szabadban kínált üde zöld eperpalántákkal, és sokak számára meglepő lehet, hogy még ilyenkor lehet egyáltalán kapni. Felmerülhet a kérdés, hogy amennyiben most vásárolunk párat, érdemes-e még kiültetni? Hol és hogyan teleltessük az eperpalántákat, hogy túléljék a téli fagyokat? Vigyük be őket a lakásba, szobanövénynek? Az Agrárszektor Poór Boglárkával, a szombathelyi Örökzöld Kertészet növényorvosával beszélgetett, aki segített lapunknak megválaszolni az eper palántázásával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Tömegével hever parlagon a magyar csodanövény: aranyat ér, mégis lemondanak róla
Egy évtizede országszerte sok önkormányzat nagy lendülettel és bizakodással fogott hozzá a C-vitamin dús gyümölcs (egyesek szerint gyógynövény) termesztésébe. Elsősorban jövedelmező, nagyobb szakértelem nélkül elvégezhető feladatot kerestek a közmunkások számára. Mostanra több terület elgazosodva pang a falvak belső területein illetve kint a határban. Ezeknél általában évek óta elmaradt a szüret is. Ahol művelik a homoktövis ültetvényeket, ott nagyrészt már eladták az idei termést, mert a Covid-19 vírus tombolása miatt a többszörösére ugrott a nyugat-európai és a hazai kereslet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?