2022. augusztus 13. szombat Ipoly

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.22. csütörtök

Országszerte gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, az Északi-középhegységben egy-egy zápor kialakulhat - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.07.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.07.22.) napon.
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.07.22.) napon.

2021.07.22. csütörtök: Országszerte gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, az Északi-középhegységben egy-egy zápor kialakulhat. Az északi, északkeleti szél napközben a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.
Késő estére 15 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2021.07.23. péntek: Gomolyfelhős, napos idő várható, inkább csak az Északi-középhegység területén és a nyugati határvidéken van esély helyenként záporra, esetleg zivatarra. A változó irányú szél gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a figyelmeztetés: sürgősen csökkenteni kell a húsfogyasztást, különben baj lesz
Klímahiszti, klímaválság, műhús, vega, vegán, ökológiai lábnyom, fenntarthatóság, környezetvédelem – ezekkel a szavakkal többnyire már mindenki találkozhatott, és talán kijelenthető, hogy igenis fontos, hogy ezekkel foglalkozzunk. Manapság számos csapás éri az egész világot, elég csak a szörnyű árvizekre, szárazságra, erdőtüzekre gondolni. Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon mi állhat ezeknek a természeti katasztrófáknak a hátterében? Mit tehetünk azért, hogy óvjuk a környezetünket, és minél jobban visszaszorítsuk ezeket a csapásokat? Valóban sok múlik a húsfogyasztásunkon is? Ezek mind jogosan merülhetnek fel bennünk, az Agrárszektor pedig szakértők segítségével megpróbált utánajárni az igazságnak.

Vallott a szakember: elkerülhetetlen az újabb élelmiszerdrágulás Magyarországon
Elképesztően meleg, száraz napokat, heteket tudhatunk a hátunk mögött, ez pedig nagyon sok problémát és fejtőrést okozott a gazdáknak és a termelőknek. Az időjárás nem csak a kánikula miatt nem volt kegyes hozzájuk, hiszen alig voltak esős napok – amikor voltak, akkor viszont özönvízszerűen ömlött az eső, sőt, számos helyen jégeső. Ezek további károkat okoztak a földeken, így hiába élte túl az aszályos időszakot számos növény, a jég ellen már sok esetben nem volt mit tenni. De hogy pontosan milyen mértékű károk keletkeztek és mi várható az elkövetkezendő hónapokban, annak járt most utána az Agrárszektor.

Kilátástalan helyzetben a magyar méhészek: óriási a bizonytalanság az ágazatban
Nem sikerült talpra állnia a magyar méhészeti ágazatnak a téliesen fagyos tavasz után. Az akác elfagyása után a repce virágzását se tudták kihasználni a méhek az esős időjárás miatt. A hárs esetében már a szárazság és az aszály jelentett problémát. És hogy milyen lesz végül az idei méztermés? Milyen árakra számíthatunk idén? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a magyar méhészeket.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!