Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.25. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.25. vasárnap

agrarszektor.hu
Kora reggel, délelőtt az Észak-Dunántúlon kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, ám közben gyengülnek, szűnnek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.07.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.07.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.07.25.) napon.

2021.07.25. vasárnap: Kora reggel, délelőtt az Észak-Dunántúlon kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, ám közben gyengülnek, szűnnek. Ezt követően az ország nagy részén napos időre számíthatunk, és csak kevés helyen eshet. Késő délutántól, estétől azonban ismét egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők, ezzel együtt pedig megnő a záporok, zivatarok esélye. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A hőmérséklet napközben 29 és 35, késő este 21 és 26 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.
Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.
Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni, semmint a hideg ellen védekezve hőt termelni.
Ezért fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál.
Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.
Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad.
Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

A következő napon várható időjárás

2021.07.26. hétfő: A sok napsütés mellett gomolyfelhőkre, illetve nyugatról kelet felé vonuló fátyolfelhőzetre is számíthatunk. A nap első felében az északi, északkeleti megyékben szórványosan, később csak néhol valószínű zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Kora délután 31 és 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Tuti tippek nem csak kezdőknek: így lehet varázslatos a virágoskerted az erkélyen
A színpompás növényekkel lesz gazdagabb, szebb az életünk, na meg persze az otthonunk is. Nem számít, hogy lakásban vagy házban élünk, néhány színes, akár illatos növény garantáltan fel fogja dobni a lakhelyünket és a környezetünket egyaránt. Azt pedig egy kicsit sem szabad bánni, hogy minden évben ültetni "kell": általában egy füst alatt letudjuk a többi növényünk éves átültetésével. Ez minden évben nagyszerű program még annak ellenére is, hogyha lakásban lakunk, és az egész lakóközösség szeme láttára zajlik a művelet. Összegyűjtöttünk néhány olyan virágot, amivel egészen biztosan varázslatossá alakíthatjuk az erkélyünket, és még csak profinak sem kell lennünk hozzá.

Sokan nem tudják, miért pusztulnak a növények a kertben: így lehet megmenteni őket
A növények egészséges növekedéséhez, valamint a megfelelő méretű és minőségű termések kialakulásához elengedhetetlen tápelem a nitrogén. Hiánya látványos tüneteket produkálhat a növényeken, így könnyen felismerhetjük, ha baj van. Nem árt azonban azonnal cselekedni, a hosszan tartó nitrogénhiányos állapot ugyanis könnyen a növények pusztulását okozhatja. Összegyűjtöttük, honnan ismerhető fel a nitrogén hiánya, mi okozhatja, illetve, hogyan kezelhető gyorsan és egyszerűen.

Pofonegyszerű, és valóban működik: így készíthetsz saját cidert otthon
Az almabor, avagy ismertebb nevén a cider igen ősi ital, aminek a pontos eredetét közel lehetetlen meghatározni, ugyanis a fő összetevője, az alma meglehetősen elterjedt gyümölcs, ami Nyugat-Európától a Közel-Keletig mindenhol megtalálható. Az ember pedig már régen is nagyon okos volt, hiszen szinte bármiből tudott alkoholos italt készíteni. A cidert eredetileg vadalmából főzték, vagy abból, ami épp volt a környéken. És bár mostanra az almabor - vagy legalábbis annak a felvizezett, megcukorozott változata - a világ minden táján megtalálható, a legtöbben még mindig az angol cidert és a francia cidre-t tekintik az etalonnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?