2021. december 8. szerda Mária

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.25. csütörtök

Szakadozik, csökken a felhőzet, ugyanakkor jó eséllyel az Északi-középhegység területén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.11.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.11.25.) napon.
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.11.25.) napon.

2021.11.25. csütörtök: Szakadozik, csökken a felhőzet, ugyanakkor jó eséllyel az Északi-középhegység területén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző. A legtöbb napsütés az Alföld délkeleti részén valószínű. Estétől vastagszik a felhőtakaró, késő este északon egy-egy helyen az eső is eleredhet. A többnyire mérsékelt délkeleti szél időnként megélénkül, Sopron könyékén meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegységben néhol ennél hidegebb, míg délkeleten néhány fokkal melegebb is lehet.
Késő estére -2, +6 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front ugyan nincs fölöttünk, azonban a magasban fokozódó melegedés miatt melegfront jellegű tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenység is jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.11.26. péntek: Éjszaka délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A frontfelhőzetben csak átmeneti vékonyodás, szakadozás lehet, az is leginkább keleten. Többfelé várható eső, akár jelentős mennyiség is. Éjfélig az ország északnyugati felén havaseső, főleg a magasabban fekvő részeken havazás is előfordulhat. A délkeleti, majd az északnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között várható, északkeleten mérhetik a magasabb értékeket, nyugaton lesz a hidegebb idő.

Friss híreink:

Martonvásáron épül fel Közép-Európa egyik legnagyobb kapacitású vetőmagüzeme
Közép-Európa egyik legnagyobb kapacitású vetőmagüzemét építi fel a Marton Genetics Martonvásáron. A beruházás, amely 2024-re készülhet el, rengeteg új piacot nyithat meg a magyar vetőmagok előtt, elsősorban a minőségbiztonsággal – tájékoztatta az Agrárszektort Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport ügyvezető igazgatója. Kiemelte, ilyen volumenű beruházás 60 éve nem történt Magyarországon a vetőmagszektorban. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, hogyan fejlődött a hazai vetőmagpiac az elmúlt években, mit keresnek ma a termelők, milyen új piacok nyílhatnak meg a jövőben a magyar vetőmag előtt, és hogyan tud ma érvényesülni külföldön egy magyarországi vállalkozás.

Kik lesznek az idei Agrárszektor Konferencia sztárelőadói? – Itt a friss lista
A vállalati, az államigazgatási és a pénzügyi szféra csúcselőadóit vonultatja fel az idei Agrárszektor Konferencia, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A kétnapos rendezvényt Nagy István agrárminiszter nyitja meg.

50 éve nem volt ilyen a magyar halágazatban: ez az ünnepi menün is meglátszódhat
Robogunk a karácsony felé, ami a gasztronómia szempontjából azt jelenti, hogy a legtöbb család asztalára felkerül egy méltatlanul mellőzött étel: a hal. Mindenki tisztában van a hal fontosságával, jótékony hatásaival és persze azzal is, hogy milyen egészséges. Mindezek ellenére alig eszünk belőle mi, magyarok, a fogyasztásunk jóval az uniós átlag alatt van. Pedig ez nem volt mindig így, voltak kifejezetten olyan időszakok, mikor az volt a furcsa, ha nem halat ettek az emberek. A megváltozott fogyasztói szokásokról, árakról, súlyos problémákról és kilátásokról egy szakértő, Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója számolt be az Agrárszektornak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó