2022. január 19. szerda Sára, Márió

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.30. kedd

Délelőtt napos időre van kilátás általában kevés felhővel, majd a déli óráktól északnyugat felől melegfront érkezik, hatására gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.11.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.11.30.) napon.
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.11.30.) napon.

2021.11.30. kedd: Délelőtt napos időre van kilátás általában kevés felhővel, majd a déli óráktól északnyugat felől melegfront érkezik, hatására gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután, este elsősorban az ország északi felében várható csapadék: kezdetben nagyobb területen megvan az esély havazásra, havas esőre, majd egyre inkább az esőnek növekszik az esélye. A nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős lökések, főleg a hegyekben lehetnek akár viharos széllökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Enyhébb levegő áramlik fölénk, így az időjárás kedden már a melegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, álmatlanság, teljesítőképesség-csökkenés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.12.01. szerda: Szakadozott felhősáv lesz felettünk, így többnyire erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző. Napközben délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, ugyanakkor északkeleten több maradhat a felhő. Estétől nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. A déli órákig még az északi országrészben helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. A nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 5, 12 fokot mérhetünk, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Őrület: ennyit változott a tejtermékek ára egy év alatt Magyarországon
A 2021-es év az áremelkedésről szólt, ha az élelmiszeripart vesszük figyelembe, ugyanis aligha lehetne olyan élelmiszert találni, melynek ne emelkedett volna jelentősen az ára. Ebből a tejtermékek sem maradtak ki, olyannyira nem, hogy a nyerstej átlagára 3 százalékkal nőtt 2021 októberében a 2021. szeptemberihez képest, és 9 százalékkal meghaladta az előző év azonos hónapjának átlagárát. Sőt, az ágazatot a botrányok sem kerülték el az utóbbi időben, a Tej Terméktanács például hivatalos közleményt is kiadott a korábbi helyzet tarthatatlanságáról.

Magyar agrárcégeket segít külföldön az OTP Bank
Jelentős fejlődési lehetőséget lát az OTP Bank a régió mezőgazdaságában és a mára 11 országban jelenlévő pénzintézet leánybankjaival igyekszik segíteni a magyar agrárvállalkozásokat ennek kiaknázásában. A külföldre lépő agrárcégek a határokon túl is a megszokott banki szolgáltatásokkal találkozhatnak, ráadásul a helyi leánycégek kapcsolatrendszerét és tudását is megkapják – mondta el az Agrárszektornak Zsarnóci Csaba, az OTP Agrár főosztályvezetője.

Szigorítások jönnek a növényvédelemben: nagy változásokra készülhetnek a gazdák
Minden korábbinál nagyobb változások és átalakulások zajlanak a mezőgazdasági inputanyagpiacokon, amelyek a növényvédelmet is alapvetően érintik. A hosszabb távú felhasználási lehetőségeket befolyásolhatja, hogy az Európai Unió a növényvédő szereknél jelentős csökkentést irányzott elő. De milyen változásokra számíthatnak a termelők? Mit tehetnek a gyártók, és hogyan változhat meg a felhasználható növényvédő szerek köre, illetve milyen új termékek jelenhetnek meg a piacon?


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!