Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.15. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.15. szombat

agrarszektor.hu
Az északkeleti megyékben jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.01.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.01.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.01.15.) napon.

2022.01.15. szombat: Az északkeleti megyékben jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Az északnyugati szelet többnyire már csak élénk széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű. Késő estére +1 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt többeknél jelentkezhet fejfájás, erősödhetnek a görcsös és az ízületi panaszok.

A következő napon várható időjárás

2022.01.16. vasárnap: Az éjszaka képződött köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése napközben zsugorodik, de főleg a Tiszántúl egyes részein meg is maradhat. Másutt fátyolfelhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a keleti ködös, borult körzetekben néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. A déli, délnyugati szél napközben többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 2, 8, a felhős, ködös vidékeken -2, +1 fok között várható.

Friss híreink:

Nagy ötlettel állt elő a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a traktoraikat
A 2022-es CES (Consumer Technology Show) kiállításon önvezető traktorral rukkolt elő a John Deere. A csavar a történetben az, hogy a mezőgazdasági gépgyártó nem egy vadonatúj, korábban nem létezett önjáró modellt alkotott meg, hanem egy olyan hardveres és szoftveres eszközkészletet, amellyel már létező, korábban azonban nem önvezető traktorok tehetőek teljesen autonómmá, ezzel rengeteg időt, pénzt és energiát spórolva meg a gazdáknak. A Las Vegasban bemutatott technológia hamarosan már bizonyíthat az amerikai szántóföldeken, azonban az európai debütálásra még várni kell.

Itt a hagyma, amitől nem könnyezik a szemünk: már egyre több boltban kapható
Különleges, a felhasználóját kevésbé elszomorító hagymákat fejlesztett ki a BASF. A vegyipari és növényvédelmi cég által létrehozott hibridek feldolgozásuk, azaz megpucolásuk és felvágásuk során nem fogják könnyekre fakasztani a szakácsokat, ezzel rengeteg időt és energiát takarítanak meg a szakácsoknak. A könnymentes hagymák hamarosan kaphatóak lesznek az egyik brit élelmiszerlánc boltjaiban, de hogy a kontinens többi országába is eljutnak-e, azt még nem lehet tudni.

Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb lucernafeldolgozó üzeme
Közép-Európa legmodernebb lucernafeldolgozója épült fel 2021 júniusában Szeged külterületén, a lucernapellet gyártásával foglalkozó Karotin Kft. beruházásának köszönhetően. Ahogy azt Sáringer Sándor, a cég ügyvezető igazgatója kifejtette, régi álma volt, hogy egy modern, a 21. század igényeinek megfelelő lucernaszárítót tudjanak építeni. A szakember azt is elárulta, hogy az új üzemmel nemcsak a lucernapellet előállítási költségeit tudják nagyban lecsökkenteni, de lehetőséget kaptak arra is, hogy új piacokon jelenjenek meg a termékeikkel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02