Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.01. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.01. péntek

agrarszektor.hu
Sok napsütés mellett kevés fátyolfelhő, és délutántól a Dunától keletre erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, ott szórványosan már kialakulhat zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.07.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.07.01.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.07.01.) napon.

2022.07.01. péntek: Sok napsütés mellett kevés fátyolfelhő, és délutántól a Dunától keletre erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, ott szórványosan már kialakulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél sokfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között valószínű.
Késő estére 21 és 30 fok közé hűl le a levegő, a nyugati megyékben lesz a hűvösebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Estig fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.
Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Pénteken délután, este egy hidegfront éri el térségünket, ezért az arra érzékenyeknél fejfájás, koncentrációképesség csökkenés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.07.02. szombat: Reggel még - főleg a Dunántúlon - lehetnek erősebben felhős vidékek, majd kiderül az ég; a keleti megyékben ugyanakkor a déli óráktól erőteljesebb felhősödés várható. Elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar, de reggel a Dunántúlon sem kizárt egy-egy helyen csapadékgóc. Sokfelé megerősödik, a Bakonyban viharossá fokozódik az északnyugati szél. Emellett zivatarok mentén is lehetnek viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 37 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg örökre a hangyáktól
A hangyák a természetben hasznos élőlények, ugyanis részt vesznek a talaj levegőgazdálkodásában. Járataikkal fellazítják és szellőztetik a talajt, segítenek a növények gyökereinek levegőhöz jutni, ezáltal fejlődni, ráadásul bizonyos növényfajok szaporodását is elősegíthetik azzal, hogy táplálékgyűjtés közben széthordják ezek magvait. Ha azonban hirtelen nagy tömegben jelennek meg a kertben, vagy utat találnak a lakásba, az emberek hajlamosak kártevőként tekinteni rájuk, és lépéseket tenni a kiirtásuk érdekében. A hangyák ellen azonban lehet védekezni olyan módszerekkel is, amelyek nem veszélyeztetik más élőlények életét, enyhébb esetekben pedig elegendő lehet a rovarok távoltartásáról is gondoskodni. De melyek is ezek a módszerek? Az Agrárszektor erről Megyeri Szabolcs kertészmérnököt kérdezte.

Őrület, ami a cseresznyepiacon zajlik: ennyibe kerül most a magyarok egyik kedvence
A cseresznye sokunk nagy favoritja, bizonyára nemcsak finom íze és kellemes kinézete miatt szeretjük ennyire. Vélhetőleg sokak gyerekkorát is bearanyozhatta a cseresznyéből készül "fülbevaló", a famászások elengedhetetlen eleme volt a mélyvörös szemek csipegetése, de nem egy embert ismerhetünk, akinek éppen óvodában volt a jele ez a remek gyümölcs. Ezért is fontos, hogy mi a helyzet a jelenlegi - mind európai mind hazai - piacon. Hetekkel ezelőtt megjelent a hír, miszerint 12 ezer forint volt egy kiló hazai cseresznye - kérdés, hogy ez valóban így volt-e, és valóban luxusgyümölccsé válhat sokak nagy kedvence? Talán nem lövünk le előre semmit, ha azt mondjuk: nem.

Ott rohad a magyar gyümölcs a bokrokon: nem kell itthon senkinek
Nehéz eladni a ribizlit az Agrárszektor által megkérdezett termelők szerint, akad olyan gazdaság is, ahol az idei esztendőben a bokrokon marad több kamionnyi termés. Általában - több gyümölcs termesztése mellett - kiegészítésként tekintenek a ribiszkére, s csak kevesen dolgozzák fel a termést, van ugyanakkor olyan termelő is, aki lekvárt, szörpöt, pálinkát is készít a savanyú ízéről ismert bogyókból.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03