Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.30. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.30. szombat

agrarszektor.hu
Az átvonuló hidegfront hatására nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, esőre, záporra, zivatarra pedig több hullámban számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.07.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.07.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.07.30.) napon.

2022.07.30. szombat: Az átvonuló hidegfront hatására nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, esőre, záporra, zivatarra pedig több hullámban számíthatunk. A zivatarokat intenzív csapadék, illetve jégeső is kísérheti. A késő délutáni, esti órákra a csapadéktevékenység a keleti országrészre szorul vissza, a Dunántúl nagy részén pedig felszakad a felhőzet, és legfeljebb elvétve lehet kisebb zápor, esetleg zivatar. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 23 és 33 fok között alakul, kelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. A tartósan csapadékos részeken lesz a leghűvösebb.
Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás éjszaka és szombaton a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.07.31. vasárnap: A hidegfronti felhő- és csapadékzóna hajnalra elhagyja az északkeleti megyéket is, de mögötte az ország északkeleti harmadában-felében ismét erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Másutt többórás napsütés lesz, de gomolyfelhők képződnek, amelyek az erőteljes magassági áramlásnak köszönhetően gyorsan vonulnak majd, és időszakosan össze is állhatnak. Sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A csúcsérték többnyire 24 és 29 fok között alakul, de a tartósabban felhős, csapadékos északkeleti harmadban csupán 20 fok körül marad.

Friss híreink:

Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a németek új megoldása
Egy új német fejlesztés forradalmasíthatja a növényvédelmet. A mezőgazdasági gépeket gyártó Dammann ugyanis egy olyan megoldással rukkolt elő, ami nagyban megkönnyítheti a permetezőgépek és kezelőik munkáját.

Megváltozhat az élelmiszergyártás Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja
Az ellátásilánc-menedzsment terület krízishelyzetekben stratégiai jelentőséggel bír a gyártó vállalatok számára. Mivel Ukrajna Európa egyik legjelentősebb mezőgazdasági exportőre, az Ukrajna és Oroszország között zajló háború kereslet és kínálat szempontjából is kihívások elé állítja az élelmiszergyártó vállalatokat a környező országokban, így Magyarországon is, amelyet a növekvő infláció csak tetéz. A PwC Magyarország az Agrárszektornak többek között azt is elárulta, milyen megoldások kínálkoznak a magyar élelmiszergyártó-cégek számára, amelyek segíthetnek tompítani a helyzet okozta hatásokat és fenntartani a zökkenőmentes termelést.

Jöhet az újabb a poloskainvázió? Méreg helyett így védekezz a büdösbogarak ellen
A poloskák egészen biztosan nem tartoznak azok közé az élőlények közé, amiket szívesen látnánk bent az otthonunkban vagy éppen a kertünkben. Márpedig a legtöbbünknek szembe kell velük néznünk, ám, mint mindenre, arra is találhatunk megoldást, hogy hogyan előzhetjük meg a velük való kellemetlen találkozást. Az időjárás viszont nekik és nekünk is kedvezett, hiszen a meleget kifejezetten kedvelik, a szárazságot azonban már annál kevésbé - és, mint tudjuk, idén mind a kettő tényezőből bőven kijár. Hogy hogyan védekezhetünk ellenük, mit tehetünk akkor, ha már "betörtek" a házunkba vagy a kertünkbe, és mire számíthatnak idén a magyarok poloskafronton, alábbi cikkünkben választ kaphatunk!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?