2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Növény

Komoly növekedést tervez a francia vetőmagos multi: ezt Magyarország is érezni fogja

Élre törne Európa bio- és alternatív mezőgazdasági termelésében a francia eredetű Caussade Semences csoport, amely 2025-re 60 millió euróval növelné éves árbevételét. A cégcsoportnak 2010 óta már Magyarországon is megtalálható leányvállalata.
 
 

A Caussade Semences csoport egy francia eredetű vetőmag nemesítő vállalat, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a szántóföldi vetőmagok nemesítésére és előállítására. A cégcsoport 1989-ben kezdett el terjeszkedni nemzetközi szinten a németországi leányvállalat megalapításával, majd 2010-ben Magyarországon is leányvállalatot alapított Caussade Vetőmag Kft. néven. 2011-ben több mint 80 fajtakísérleti helyen volt jelen a márka, 2011 decemberétől pedig Caussade Semences Hungary Kft. néven folytatta tevékenységét a vállalat.

A 100 százalékban termelői tulajdonban lévő Caussade Semences csoportnak 2017-ben 140 millió euró volt az éves árbevétele, 2025-re pedig kitűzték a 200 millió eurós bevételt. A Caussade leányvállalatok jelenleg 17 országban vannak jelen, vetőmagjaik 60 százalékát pedig nemzetközi piacokon értékesítik. A cégnek 11 nemesítő állomása van, valamint öt gyártóüzeme. Jelenleg 60 növényfajt kínálnak, melyek 35 országban jutnak el a termelőkhöz. A cégcsoport egyik stratégiai alappillére, hogy vezető szerepet érjen el Európa bio- és alternatív mezőgazdasági termelésében. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu