Lesz-e fehér karácsony? Decemberhez képest meleg, száraz napok jönnek

agrarszektor.hu
A jövő hét során marad a hol borús, hol napos idő, alapvetően meleg időjárás. Reggelente több helyütt is ködök képződhetnek, többször is feltámadhat, megerősödhet a déli, délnyugati szél. Jelentős mennyiségű csapadékra azonban nem kell számítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap éjszaka folyamán főleg az ország északi felén kiterjedtebb köd, illetve rétegfelhőzet fog képződni, amely hétfőn napközben az ország északi, északkeleti harmadán, illetve helyenként a Fertő-tó környékén makacsul tarthatja magát, másutt a feloszlását fátyolfelhős, napos idő követi, olvasható a met.hu oldalán. Legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén erős, a Kisalföldön viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Kép forrás: Getty Images

A hét további részében nagyrészt változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Csütörtökön nyugaton átmenetileg megvastagszik a felhőzet, ott néhol kisebb eső is lehet. Főként északkeleten hajnalonként köd képződhet, amely néhol tartósabban is megmaradhat. Az Észak-Dunántúlon gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik a délnyugati, déli szél. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +10 fok között alakul, a szeles területeken lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 10 és 18, majd 8 és 14 fok között várható, de a tartósan ködös tájakon ennél hidegebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?