2020. május 26. kedd Fülöp, Evelin

Hírek - Növény

Mi lesz az élelmiszeripari cégek jövöje hazánkban?

Sorsdöntő lehet az elkövetkező időszak a hazai élelmiszeripari cégek számára, hiszen már mostanra is sok a túlélésért küzd- írja a Coface Hungary szakértői csoport.
 
 

A kedvezőtlen tényezők közül kiemelendő az alapanyagárak kiszámíthatatlansága és ingadozása, az import által gerjesztett egyenlőtlen verseny, vagy a beszerzési ár alatt történő kiskereskedelmi értékesítés. 

Pozitív eredményt hozhat, hogy a nemzetközi hitelbiztosító kockázati besorolása alapján az élelmiszeripar vállalkozásai nincsenek annyira rossz helyzetben. További reménnyel kecsegtet, hogy (főleg közép- és hosszabb távon kamatozó) fejlesztésekre és beruházásokra kerítettek sort, ezzel kiküszöbölve az esetleges későbbi nagyobb bajokat. Emellett az is igen kedvező, hogy az ágazat egy állandó piacot tudhat magának, a kereslet nem szűnik meg, jelentős az exportja is, sok cég pedig tőkeerős külföldi tulajdonban van.

Az élelmiszeripar nem kevesebb, mint 2 százalékkal járul hozzá a GDP-hez hazánkban, bár a mintegy 550 ezer társas vállalkozásból csak 1 százalék dolgozik az ágazatban. Fontossága tehát a statisztikákban kimutatottnál jóval nagyobb - írja az eu.info.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu