Mi lesz az élelmiszeripari cégek jövöje hazánkban?

agrarszektor.hu
Sorsdöntő lehet az elkövetkező időszak a hazai élelmiszeripari cégek számára, hiszen már mostanra is sok a túlélésért küzd- írja a Coface Hungary szakértői csoport.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kedvezőtlen tényezők közül kiemelendő az alapanyagárak kiszámíthatatlansága és ingadozása, az import által gerjesztett egyenlőtlen verseny, vagy a beszerzési ár alatt történő kiskereskedelmi értékesítés. 

Pozitív eredményt hozhat, hogy a nemzetközi hitelbiztosító kockázati besorolása alapján az élelmiszeripar vállalkozásai nincsenek annyira rossz helyzetben. További reménnyel kecsegtet, hogy (főleg közép- és hosszabb távon kamatozó) fejlesztésekre és beruházásokra kerítettek sort, ezzel kiküszöbölve az esetleges későbbi nagyobb bajokat. Emellett az is igen kedvező, hogy az ágazat egy állandó piacot tudhat magának, a kereslet nem szűnik meg, jelentős az exportja is, sok cég pedig tőkeerős külföldi tulajdonban van.

Az élelmiszeripar nem kevesebb, mint 2 százalékkal járul hozzá a GDP-hez hazánkban, bár a mintegy 550 ezer társas vállalkozásból csak 1 százalék dolgozik az ágazatban. Fontossága tehát a statisztikákban kimutatottnál jóval nagyobb - írja az eu.info.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?