2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Növény

Támad az alma legrettegettebb betegsége: mutatjuk, hogyan védekezz ellene

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Sumi Agro Hungary Kft. integrátori körébe tartozó termelők számára Magyarország egész területén engedélyezte a Kasumin 2 L baktérium- és gombaölő permetezőszer alkalmazását. A szükséghelyzeti felhasználási engedély almatermésűekben 2022. április 1-től 2022. július 29-ig, a szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, uborka, zöldbab, szárazbab, fűszerpaprika kultúrákban pedig 2022. június 1-től 2022. szeptember 28-ig érvényes.
 
 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv, engedélyező hatóság a Sumi Agro Hungary Kft. (1016 Budapest, Zsolt u. 4.), mint ügyfél kérelmére indult hatósági eljárásban az ügyfél integrátori körébe tartozó termelők számára Magyarország egész területén engedélyezte a Kasumin 2 L (2% kasugamicin) baktérium- és gombaölő permetezőszer alkalmazását almatermésűekben 2022. április 1-től 2022. július 29-ig, szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, uborka, zöldbab, szárazbab, fűszerpaprika kultúrákban pedig 2022. június 1-től 2022. szeptember 28-ig - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. 

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A szert Erwinia amylovora, Pseudomonas spp., Xanthomonas spp., és Clavibacter michiganensis okozta baktériumos betegségek ellen földi permetezéssel kijuttatva lehet használni. A készítménnyel kezelt termék csak Magyarország területén kerülhet forgalomba.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben