2020. február 29. szombat Albin

Hírek - Növény

Újabb nagy műtrágyagyár épül Ukrajnában

Mintegy 70 ezer tonnás éves kapacitású folyékony nitrogénműtrágya gyártásra alkalmas üzemet nyit az ukrán Grossdorf. A várhatóan 2019 tavaszára elkészülő üzem Ukrajna közép-nyugati részén épül fel.
 
 

Az ukrán Grossdorf agrokémiai cég egy folyékony karbamid-műtrágya gyártására szolgáló üzemet létesít a közép-nyugat Ukrajnában található Khmilnyk (Vinnytsia régió) közelében. A tervek szerint az üzem kapacitása 70 ezer tonna lesz évente.

Jelenleg folyamatban van az üzem berendezéseinek gyártása. A tesztelési és telepítési folyamatok körülbelül másfél-két hónapot vesznek igénybe, így a műtrágya gyártás már 2018 végén elkezdődhet. A cég bejelemtése szerint pedig 2019 tavaszán már az új üzemben gyártott karbamid-műtrágyákat használhatják a régió mezőgazdasági termelői.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz arról, milyen műtrágyaárakra számíthatnak a gazdálkodók, illetve milyen új termékeket és technológiákat alkalmazhatnak a termésnövelés érdekében? Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A Grossdorfot 2016-ban alapították, a cég fő profilja a műtrágyák gyártása, behozatala és szállítása. Alapvető tevékenységük a precíziós gazdálkodáshoz szükséges műtrágyák gyártása is.

Az ukrán cég termelési kapacitása a 2018-as év végére elérheti a 480 ezer tonnát, és habár korábban nagy hangsúlyt fektettek a vasúti szállításra, most azt tervezik, hogy gyárakat építenek azokban a főbb régiókban, ahol nagy mennyiségű műtrágyára van szükség. A most épülő üzem már a harmadik idén, amelyet a Grossdorf csoport megnyit(ott).

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu