2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Hírek - Növény

Újévi vezércsere a Syngentánál

Visszavonul a svájci Syngenta vezetéséből Michel Demaré, a vállalat alelnöke és igazgatósági tagja. 2018. január 1-jétől Jürg Witmer jelenlegi igazgatósági tag vette át Demaré feladatait, valamint csatlakozott a testülethez Carl Casale is, aki korábban a CHS Inc. amerikai mezőgazdasági vállalat vezérigazgatója volt. A személyi változások összefüggnek azzal, hogy a kínai ChemChaina megveszi a Syngentát.
 
 

Michel Demaré, a mezőgazdasági inputgyártó Syngenta korábbi elnöke, jelenlegi alelnöke és igazgatósági tagja úgy döntött, visszavonul a cég vezetéséből. Demaré feladatait Jürg Witmer vette át 2018. január elsejétő az igazgatóságban, aki 2006 óta tagja a Syngenta testületének. 

Michel Demaré

Emellett független igazgatóként csatlakozik a Syngentához Carl Casale, a CHS Inc. amerikai mezőgazdasági vállalat korábbi vezérigazgatója is. Casale hat évet töltött a CHS Inc.-nél, korábban pedig 26 évig az amerikai Monsantónál dolgozott.

A vezetői változások összefüggnek azzal, hogy a kínai ChemChina megveszi a Syngentát. Michel Demaré az adásvétel 2016. februári bejelentése után elfogadta Ren Jianxin ChemChina-elnök ajánlatát, hogy a tranzakció lezárásáig maradjon a Syngenta igazgatóságában. Demaré fő feladatai közé az adásvétel menedzselése és az új irányítás kialakítása tartozott a stratégiai és operatív változtatásoknál. Két év után úgy érzem, közreműködtem mindabban, amiben lehetett - indokolta a mostani visszavonulást Demaré.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu