2021. december 6. hétfő Miklós

Hírek - Növény

Zöld utat kapott egy új gombaölő szer Ausztráliában: ennek sok gazda fog örülni

A londoni székhelyű Eden Research PLC bejelentette, hogy engedélyt kaptak az általuk kifejlesztett fenntartható módon készített, bio-gombairtó értékesítésére Ausztráliában. A Novellus néven forgalomba kerülő gombaölő szer különösen hatásos a szőlő egyik legjelentősebb kórokozója, a botritisz ellen.
 
 

Zöld utat kapott az Eden Research PLC, hogy Ausztráliában is forgalmazhassa azt a bio-gombaölő szert, amelyet kifejezetten a szőlő egyik legkomolyabb károsítója, a botritisz (Botrytis cinereal) ellen hoztak létre. Az ausztrál piacon Novellus néven megjelenő szer teljesen természetes hatóanyagokból készült, hozzájárul a fenntartható növénytermesztés és zéró szermaradék-értékkel rendelkezik, írta meg a Proactive Investors.

A döntés hátterében az állt, hogy Ausztrália, a világ legnagyobb bortermelő országa is elkezdte kivezetni a hagyományos vegyi növényvédő szereket, vagyis az Eden Research terméke az ezáltal keletkezett rést hivatott betölteni, fenntartható és organikus módon. A szer már 11 másik országban rendelkezik forgalmazási engedéllyel, köztük a legnagyobb bortermelő nemzetekkel. Az Európában és Afrikában Mevalone néven ismert szert Ausztráliában az Eden Research kereskedelmi partnere, a Sipcam fogja forgalmazni. Sean Smith, az Eden Research vezérigazgatója közleményében kijelentette, hogy az ausztrál engedély azt jelenti számukra, hogy tovább bővíthetik a területi lefedettségüket és az ügyfélkörüket, amelynek során alig várják, hogy szélesítsék az együttműködésüket a Sipcammel.

Az Eden Research szerint az általuk kifejlesztett bio-gombaölő nagy népszerűségnek örvend a gazdák körében, mivel nagy hatékonyságú, és nem marad utána semmi maradvány a növényekben, vagy a talajban. Ezzel nemcsak a termelők, de a fogyasztók magasabb igényeit is kielégíti. A vállalkozás azt is megjegyezte, hogy az ausztrál borágazat az ország gazdaságának egyik jelentős szereplője, amely a 2019-es év során mintegy 45,5 milliárd dollárral járult hozzá az ország GDP-jéhez. Sean Smith, az Eden Research vezérigazgatója elmondta, hogy számításaik szerint a Novellus jelentős mértékben és fenntartható módon fog hozzájárulni az ágazat további növekedéséhez.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó