2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Piac

Munkába állt a világ egyik legnagyobb tengeri szélfarmja

Az E.ON hat létező szélparkja közül a legnagyobbat néhány napja Lykke Friis, a dán klímaváltozásért és energiaügyekért felelős miniszter nyitotta meg – olvasható az E.ON honlapján (www.eon.com). A Németországhoz tartozó Ferman és a Dániához tartozó Lolland szigetek között kezdte meg működését a Rödsand II. névre keresztelt szélpark, mely egyben a világ egyik legnagyobb tengeri szélfarmja is.
 
 

Három hónappal a határidő lejárta előtt sikerült befejezni a munkálatokat a szélfarmon, mely beruházást az E.ON 400 millió euróval támogatott. A létesítmény közel 200 ezer család számára képes biztosítani az áramot, 207 megawattos összproduktivitásával. A 90 darab, egyenként 2,3 megawatt hatékony szélturbinákat, 93 méter átmérőjű Siemens rotorok hajtanak.

Az E.ON másik két tengeri szélfarmja, a 180 megawattos Robin Rigg, Nagy-Britannia egyik legnagyobb tengeri széltelep, a másik pedig a világon elsőkén átadott mélytengeri szélpark a német Alpha Ventus. Az E.ON 2001 óta már több mint 1 milliárd eurót fektetett tengeri szélparkok létesítésébe, most is folyamatban van a London Array építése, mely 1 gigawattos produktivitásával a világ legnagyobb szélerőmű telepe lesz.

A tengeri szélenergia stratégiai fontosságú a cég megújuló energiaforrásokat felvonultató terveiben – mondta Frank Mastiaux, az E.ON Climate & Renewables vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a Rödsand mellett az Alpha Ventus is mutatja, hogy az E.ON mekkora rutinnal rendelkezik a technológia terén, és ezt az európai tengeri szélenergia-szektor fejlesztésében kívánja kamatoztatni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu