2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Piac

Szélenergia: 2010 közepéig 16 GW-tal nőtt a termelés

A világ szélenergia turbináinak kapacitása elérte a 175 gigawattot az idei év közepére, de év végéig elérheti akár a 200 GW-ot is – állítja a Nemzetközi Szélenergia Egyesület (World Wind Energy Association).
 
 

A szektor gyors fejlődését elsősorban Ázsiának köszönhetjük: egyedül Kína 7,8 GW-tal, 34 GW-ra növelte kapacitásait az első félében. Továbbra is az Egyesült Államok vezeti azonban az összkapacitás szerinti listát, azonban 6 hónap alatt mindössze 1,6 GW-tal sikerült növelnie teljesítményét, így év végéig várhatóan le is előzi majd Kína.

A WWEA adatai szerint tavaly év végén a világ összkapacitása 159 GW volt, mely várhatóan 35-40 GW-tal emelkedik majd idén. Az idei év első felében mért bővülés valamivel kisebb, mint 2009 hasonló időszakában. Tavaly összesen amúgy 38 GW-tal nőtt a szélenergia kitermelés.


Stefan Gsänger, a WWEA főtitkára szerint ahhoz, hogy a szélenergia termelés továbbra is emelkedni tudjon a jogszabályi környezetnek támogatónak kell lennie, leépítve az akadályokat a szélenergia parkok kiépítése előtt, valamint betáplálási ártámogatásra is szüksége van az ágazatnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu