A MATE modellváltásának első eredményeiről vallott Csányi Sándor

A MATE modellváltásának első eredményeiről vallott Csányi Sándor

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) 2021. február 1-jei megalakulását követően - a jogelődökhöz képest - számtalan változás történt a szervezet életében. A modellváltás hatásai az intézmény esetében a béremelésben, a hatékonyabb szervezeti struktúra kialakításában és az informatikai fejlesztésekben máris testet öltöttek, a bevezetett cafeteria- és teljesítményértékelő rendszer pedig szintén azt a célt szolgálja, hogy fejlődés is biztosított legyen a jövőben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az egyetem idén február 1-jén indult el azon a fejlődési úton, melynek során egy nemzetközileg is versenyképes, kimagasló teljesítményű felsőoktatási intézménnyé válhat. Az elmúlt több mint 100 nap első eredményei már kézzelfoghatóak, melyeket Dr. Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora ismertettek meg. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Dr. Csányi Sándor kihangsúlyozta, hogy az egyetem rektort is kapott, Áder János köztársasági elnök Gyuricza Csabát nevezte ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány és az Egyetem Szenátusának egyhangú javaslata alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

Azt gondolom, hogy ezzel az egyetem irányításának a teljes struktúrája kialakult, most már rajtunk a sor, hogy ne csak egy jó egyetem legyen, hanem a legjobb agráregyetem legyen Magyarországon, ami olyan diákokat képez, akik nemcsak az agrár szakmában, hanem minden más területen is képesek önálló életpályát, karriert befutni. Bízom benne, hogy az egyetemi diploma rangja egyre emelkedni fog  

- mondta Dr. Csányi Sándor. Hozzátette, hogy nemcsak Magyarországon szeretnék a legjobb egyetemmé tenni a MATE-t, hanem egész Európában. Ehhez pedig minden rendelkezésre áll, hiszen megfelelő infrastruktúrával és kutatói gárdával is büszkélkedhetnek. 

Dr. Gyuricza Csaba az elmúlt 100 nap fontosabb intézkedését ismertette: 

  • az intézményi modellváltással 22 intézet kezdte meg a működését az egyetemen,
  • konszolidálták a gazdasági helyzetet, ami a multi-campus rendszerben történő hatékony működést is elősegíti, illetve megerősíti a tudományos kutatási tevékenységeket. Ezen kívül kiszámíthatóbb jövőt tudtak biztosítani a munkatársaknak,
  • bevezetésre fog kerülni egy minőségi és mennyiségi elvárásokat tartalmazó teljesítményértékelő rendszer is,
  • 2021-ben minden egyetemi munkavállalót nettó 150 ezer forintos béren kívüli juttatás illet meg, 
  • emelték az alapbéreket,
  • jelenleg 200 futó pályázat van az intézményben, melyeknek összértéke meghaladja a 40 milliárd forintot,
  • áttörő sikereket értek el a fiatalok körében is: több mint 20%-kal többen választották az egyetemet, mint az előző évben,
  • átfogó informatikai, digitális fejlesztésbe kezdtek.
Legfontosabb célunk, hogy egyetemünk hazánk, és Közép-Európa első számú agrárfókuszú felsőoktatási intézménye legyen, a nemzetközi rangsorokban pedig minél előkelőbb helyet foglaljunk el  

- fogalmazott az egyetem rektora. 

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?