Már csak az agráriumban tud árat emelni a vegyipar

Már csak az agráriumban tud árat emelni a vegyipar

agrarszektor.hu
Szerényebb eredményekről, és visszafogottabb kilátásokról számolnak be a nagy vegyipari cégek, köztük a német BASF is. A cég most közölt jelentésében ugyanakkor megjegyzi: agrárportfóliója továbbra is tudott árakat emelni - számol be a Reuters.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A hónap elején a BASF negyedéves eredménycsökkenésről számolt be, és mérsékelte az egész éves eredményre vonatkozó előrejelzését is. A cég jelentése a vegyipari vállalatok sorában a legutóbbi, amely az ipari ügyfelek gyenge keresletéről és a magasabb kamatlábak okozta kihívásról árulkodik.

Másoknál is hasonló a helyzet

A jelentés ugyanis nem egyedülálló: a közelmúltban egy sor vegyipari vállalat, köztük a Croda, a Lanxess, a Victrex, a Clariant és az Evonik is csökkentette az eredményre vonatkozó előrejelzését.

A Bayer, amely a BASF-fel vetőmagok és növényvédő-szerek terén versenyez, ezen a héten szintén csökkentette kilátásait a gyenge kereslet miatt, és azért is, mert a glifozát alapú gyomirtókat gyártó riválisok visszatértek a piacra.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?