Megkongatták a vészharangot: összeomolhat a uniós sertéságazat!

agrarszektor.hu
A német dioxinbotrány január eleji kirobbanása óta mintegy 40 százalékkal csökkentek a sertésárak Németországban, a német gazdaszövetség, a DBV pénteki közlése szerint.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A DBV szerint az árzuhanás olyan nagymértékű, hogy sertéstenyésztő vállalkozások fennmaradását is fenyegeti. A német kormány csütörtökön jelentette be, hogy alacsony kamatú áthidaló hitelekkel segítik az átmeneti likviditási gondokkal küzdő gazdaságokat. A DBV úgy becsli, hogy a dioxinbotrány összesen mintegy 100 millió euróval károsítja meg a német gazdákat, részben az érintett termékek árcsökkenése, részben az állattenyésztő-telepek bezárása miatt.

Franciaország már külön EU-segély folyósítását kérte az uniós sertéságazat számára, és az európai takarmányipari szövetség (FEFAC) ugyancsak megkongatta a vészharangot. A szervezet szerint az uniós sertéságazat a piac összeomlásának közelében van: a jelenlegi sertéspiaci válságot - amelyet elsősorban a magas takarmányárak és a nyomott húsárak idéznek elő - tovább súlyosbította a német dioxinbotrány, részben a német exportpiacok lezárása, részben a hazai fogyasztás ugrásszerű csökkenése nyomán.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?