Szándékosan szennyezték a tejet - három gyerek meghalt

agrarszektor.hu
Szándékosságot állapítottak meg a kínai hatóságok a tejtermékek nitrites szennyezése miatt indított nyomozás során, és őrizetbe vettek egy gyanúsítottat - írta hétfőn a China Daily kínai napilap.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hatóságok megállapítása szerint a múlt héten az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartomány két tejüzemében hústartósításhoz használt nitrittel szennyezték a friss tejet, azzal a céllal, hogy károsítsák a tejfogyasztók egészségét. A nitrittel szennyezett tej miatt három gyerek meghalt, és harminchat megbetegedett. A hatóságok őrizetbe vettek egy gyanúsítottat Pingliang városában, de más részletek nem ismertek - írja az MTI.

A napokban a rendőrség - a tejmérgezési ügytől függetlenül - disznóhús szándékos szennyezése miatt is őrizetbe vett kilencvenöt embert. A gyanúsítottak egy illegális, klenbuterol nevű vegyszerrel dúsított sertéstáppal etették a disznókat a nagyobb bevétel reményében, a szertől ugyanis az állatokban megnövekszik a színhús aránya. Az emberi szervezetre viszont káros hatással van a klenbuterol: hányingert, szédülést és erős szívdobogást okoz.

A távol-keleti országban az élelmiszerek nagy része még mindig háztáji gazdaságokból és kisüzemekből származik, így az élelmiszerbiztonsági szabályok betartatása számos nehézségbe ütközik. A kínai élelmiszer-feldolgozó ipart az elmúlt években számos mérgezési botrány rázta meg. Három évvel ezelőtt legkevesebb hat csecsemő halt meg melaminnal mérgezett tejportól, és több mint 300 ezren betegedtek meg tőle.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?