Világmárkák is bojkottálják az üzbég gyapotot

agrarszektor.hu
Több világmárka is bojkottot hirdetett az üzbég gyapot ellen, ahol a sokat bírált kormány gyermekmunkaerőt használ a gyapottermés leszedésére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bojkotthoz csatlakozott a H&M svéd divatmárka, az Adidas, a Puma, a Burberry és a Levi's is, akik céljaikat a Responsible Sourcing Network nevű online csoporton belül sorolják fel. A szervező csapat az amerikai As You Sow - írja az Agroline.

“Nagy gyapotfelvásárlók vagyunk, és mint sok más cég, mi is egyértelműen szembe helyezkedünk a gyermekmunkával, tekintet nélkül arra, melyik országról van szó" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk) a svéd márka felelősét.

A nagy márkák mellett korábban már csatlakozott 800 kisebb amerikai ruha- és cipőgyártó cég is, az üzbég kormány elleni nyomás tehát egyre nő, azonban ők nem kommentálták az ügyet.

A 27,5 milliós Üzbegisztán számára az arany és a gáz mellett a gyapot a legfontosabb kiviteli cikk, azonban aktivistáknak és emberjogi szervezeteknek sikerült dokumentálniuk, ahogy iskolás gyerekek szedik a gyapotot, és ahogy a kormány kiparancsolja ki őket a földekre dolgozni, ez a mostani bojkott kirobbantó oka is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02