Nem csökken a karácsonyi édességek iránti kereslet

agrarszektor.hu
A kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére stabil a kereslet a karácsonyi édességipari termékek iránt - derül ki az Édességgyártók Szövetségének MTI-hez eljuttatott közleményéből

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jó a kereslet az idei szezonális, mikulás- és karácsonyi csokoládék, édességek iránt, és bár a gyártók kiemelten figyelnek a minőségre, valószínűsíthető, h a gazdasági válság miatt növekedni fog az olcsóbb termékek iránti érdeklődés - írja az Mmgonline.

A szövetség adatai szerint a 4-5 hétig tartó szezonban a magyar lakosság a hungarikumnak számító szaloncukorból 4000 tonnányit vásárol. 2010-ben közel 5 milliárd forint értékben fogyott a szaloncukor, további 2,5 milliárdot pedig 738 tonnányi csokoládéfigurára és egyéb édességre költöttek.

A legjelentősebb tétel ebből a klasszikus Mikulás figura, amelyből mintegy 1,34 milliárd forint értékben vásároltak tavaly, 256 millió forintért pedig más üreges csokoládé figurákat, például a csoki díszeket. Növekszik az adventi kalendáriumok népszerűsége is, ebből 278 millió forint értékben fogyott tavaly. A figurás édességek fogyasztásának fele a karácsonyi szezonra esik - teszi hozzá a közlemény.

A Szövetség fontosnak tartja megemlíteni, hogy egyre inkább jellemző a tudatos vásárlás és a minőség iránti igény, hiszen tavaly a statisztikák szerint az értékesített karácsonyi édességek mennyiségének 67 százaléka, értékének pedig 84 százaléka már valódi csokoládéból készült termék volt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?