Az Auchan felvásárolhatja a Corát

agrarszektor.hu
Jóváhagyta az Európai Bizottság szerdán, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t - írja az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az uniós végrehajtó testület Strasbourg-ban tartott heti ülésén született döntés indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére". Az Európai Bizottság az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet értelmében foglalkozott a témával.

A témáról kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy "a felek tevékenységei fedik egymást a magyarországi vegyes kiskereskedelmi üzletekben értékesített napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi piacán. A tervezett ügylet hatást gyakorol bizonyos horizontálisan érintett piacokra, elsősorban Budapest környékén. Az egyesüléssel létrejött vállalatnak azonban továbbra is szembe kell néznie a többi, magyarországi, de főleg budapesti piaci résztvevő által gyakorolt versenykényszerrel.

Ezenfelül a Bizottság által folytatott vizsgálat megerősítette, hogy a napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi piaca Magyarországon meglehetősen dinamikus; és az jellemzi, hogy a közelmúltban megjelent új piaci szereplők gyorsan szereztek jelentős részesedést." A bizottság ezért arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem korlátozza jelentős mértékben a hatékony versenyt az Európai Gazdasági Térségben vagy annak jelentős részén - áll a közleményben.

 

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01