Magyar spárga, sárgadinnye, körte, meggy és saláta mehet Olaszországba

agrarszektor.hu
Magyarországról többek között spárgát, sárgadinnyét, körtét, meggyet és különféle salátákat szállíthatnának nagy mennyiségben a magyar termelők Olaszországba, de Nyugat-Európa számos más államába is - mondta Luciano Trentini, a Macfrut szaktanácsadója múlt héten Budapesten, az olaszországi Cesenában évente kora ősszel megrendezésre kerülő zöldség-gyümölcs technológiai és kereskedelmi szakvásár bemutatóján.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Luciano Trentini, aki egyben az olasz zöldség-gyümölcs termesztők szakmai szervezetének nemzetközi képviselője is, arról beszélt a cesenai bemutató kapcsán, hogy a válság miatt az unió nyugati országaiban csökken a zöldség- és gyümölcstermesztés. Így a termelés sok esetben az unió keleti, újonnan csatlakozott tagországaiba tevődik át, ami számos új lehetőséget kínál a magyar termelők számára is - jegyezte meg az olasz szakember.

Szerinte a már meglévő termelési együttműködéseket ki lehet szélesíteni, amire jó alkalmat kínál a cesenai szakkiállítás, ugyanis a szóban forgó árumustrán a kiállítás három napja alatt mintegy 20 ezer látogató fordul meg. A kiállításon több mint 700 cég mutatja be szolgáltatási és termékkínálatát. Az idén a Macfrutot 29. alkalommal tartják meg Cesenában szeptember 26-28. között

 

forrás: MTI/Agrárhírek

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?