VM: eredményes razzia volt a nagybani piacon

agrarszektor.hu
Eredményes volt a szerdai átfogó razzia a Budapesti Nagybani Piacon, ahol nagy mennyiségű görög és macedón dinnyét, valamint olasz nektarint foglaltak le - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelte, hogy az elmúlt 20 év legnagyobb átfogó ellenőrzése volt a Budapesti Nagybani Piacon a Nagykőrösi úton augusztus 1-jén éjjel. Az akció célja a rossz minőségű, a magyarként feltüntetett külföldi, valamint a mindenféle eredet-megjelölés nélküli görög- és sárgadinnyéket forgalmazó nepperek kiszűrése volt - közölte a szaktárca.

A közlemény szerint 9 600 kilogramm görögdinnyét a hatóságok munkatársai a helyszínen megsemmisítettek ismeretlen eredet és a megjelölés hiányossága miatt, illetve 4 600 kilogramm nektarin, paradicsom és paprika forgalmi korlátozását rendelték el.
A razziát Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára kezdeményezte és koordinálta, a razziát pedig a NAV, az ORFK, a BRFK, Budapest Főváros Közterület-felügyelete, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóságának munkatársai végezték.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?