Nincs hatása egyelőre a hétvégi amerikai jegybanki konferenciának a gabonaárakra

agrarszektor.hu
A kukorica és a búza továbbra is oldalalzik, előbbi a 775-830-as sávban, utóbbi a 840-940-es sávban. Hogy innen merre mennek, az a következő hetekben derülhet ki. Legtöbb esélye a kitörésre a szójának van, ami kedden történelmi csúcsot döntött.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerdán nyitáskor 804.74 centen kezdett a kukorica decemberi jegyzése, míg az előző este 805 centen zárt. 1766.75-ön nyitott szerdán a szója novemberi jegyzése, míg az előző napot, amikor történelmi csúcsot döntött 1789 dollárcenttel, 1768,25 centen fejezte be. A búza 888,25 centen nyitott szerdán, kedden este a decemberi jegyzése 888,75 centen fejezte be a kereskedést.

A tegnapi napon alapvetően bizonytalan kereskedés jellemezte a gabonákat a határidő tőzsdéken. A búza árfolyama mindösszesen 6 US centtel értékelődött le, a nyitás során elért 888 US centről, egy szűk sávban történő mozgást követően 882 Us centen zárta a napot. Enyhe emelkedést produkált a kukorica, itt szintén szűk mozgást láthattunk a tegnapi napon, és a kezdeti 802 US centről 805 US centre emelkedett a termény árfolyama. A szójabab azonban már izgalmasabb napot tudhatott maga mögött: 1771 US centen kezdte a napot a termény, és egészen 1789 US centig emelkedett a jegyzés, azonban a napot így is mínuszban fejezte be, 1768 US centenű, mondta Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

"Az elmúlt hetekben a kukorica és a búza is inkább csak oldalazgat, előbbi a 775-830-as sávban, utóbbi a 840-940-es sávban. Hogy innentől kezdve mi fog történni, az még a jövő zenéje. A kitörés egyébként a szójánál a legvalószínűbb, amit tegnap történelmi csúcsra húztak." - mondta Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

A hétvégi Jackson Hole Valley konferencián nem született egyértelmű döntés a mennyiségi lazításról, így inkább csak sejteni lehet, hogy lesz QE3, aminek hatására a dollár gyengülni fog. Másik dollárgyengülést elősegítő tényező lehet, ha enyhül az eurozóna válsága az EKB kötvényvásárlása miatt. Ha pedig a dollár gyengülni kezd, akkor az árutőzsdei termékek, vagyis a gabonaárak is növekedni fognak, tette hozzá Saághy Pál.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?