Folytatódik a dollár erősödése

agrarszektor.hu
Próbál erősödni hétfő reggel a forint az euróval szemben, így 309 alatt jár a jegyzés. Közben a dollár is minimális erősödéssel kezdte a hetet, és a többi deviza piacán is csendesen indul be a kereskedés - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel a forint 308,75-nél járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 270,77-nél jár a magyar deviza, mely így fontos szintet ostromol, hiszen több mint egy éve járt legutóbb 270 alatt.

Pénteken elindult, és egyelőre ma is folytatódik a dollár erősödése. Az EURUSD kurzus visszatért az 1,14 alatti tartományba, jelenleg 1,138 körül áll. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött, míg az angol font 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben.  

A dollár erősödését magyarázhatja az is, hogy a piac láthatóan túlgondolta Mario Draghi EKB-elnök szavait, amikor azt próbálta belőle kiolvasni, hogy közeleg az érdemi monetáris szigorítás. A megszólalást a múlt héten az euró erősödése követte, és a másnap érkező pontosító magyarázatokat az árfolyam egyelőre visszafogottan reagálta le.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel és a török líra minimális elmozdulással kezdett a dollárral szemben. A dél-afrikai rand 0,1 százalékkal tudott erősödni hétfő délelőtt.

 

Eltávolodna a forint a 310-től

 

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi: Faludi Imre

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?