2023. szeptember 22. péntek Móric

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

agrarszektor.hu
Lassan megnyugszanak a devizapiacok az elmúlt hetek hektikus mozgásai után, ezzel párhuzamosan pedig rögtön élénkült a kockázatvállalási kedv a befektetők körében. Ennek vesztesei pedig éppen azok a menekülődevizák, melyek az elmúlt időszakban profitáltak a rossz hangulatból - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Hétfő reggel a forint 306,7 körül kezdte a napot az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelent a péntek esti szinthez képest a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése 0,2 százalékkal 255,32-ig emelkedett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett hétfőn, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, miközben a török líra és a dél-afrikai rand alig mozdultak.

A dollár erősödéssel kezdte a hetet, megint az 1,20-at közelíti az euróval szembeni jegyzése, ami 0,3 százalékkal alacsonyabb a péntekinél. Közben az utóbbi hetekben jól teljesítő menekülődevizák gyengélkednek, a japán jen 0,7 százalékos esésben van a dollárral szemben, míg a svájci frank közel fél százalékos gyengülést mutat az euró ellenében. Ennek oka, hogy mostanra az észak-koreai válságról sem érkeznek nyugtalanító hírek, illetve talán az Irma hurrikán is kisebb károkat okozott a hétvégén, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?