2023. március 22. szerda Beáta, Izolda

Majdnem öthónapos mélypontra került tegnap a forint

agrarszektor.hu
A hét elején május közepe óta nem látott szintre emelkedett az euró-forint jegyzés, miközben a dollár megállíthatatlanul erősödik tovább látszólag különösebb hír nélkül. Persze ebben az euró gyengülése legalább ennyire benne van, legújabban például a katalán népszavazás miatt ütötték meg az európai devizát - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A forint minimális, 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a keddi napot, de így is 312 felett jár az euró jegyzése. Tegnap egészen 312,5-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, amire május közepe óta nem volt példa, vagyis négy és fél hónapos mélyponton járt a magyar deviza. A dollárral szemben kedd reggel 266,56-nál jártunk, amihez hasonló árfolyamra szintén nem volt példa július óta.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

A forint versenytársai közül a lengyel zloty gyakorlatilag stagnálással kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollár ellenében, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

A dollár tovább erősödik az euróval szemben, és az újabb 0,2 százalékos javulást követően már az 1,17-es szintet közelíti a jegyzés. Ezzel az utóbbi egy hónapban már 1,3 százalékkal erősödött a dollár, pedig a fundamentumok látszólag változatlanok. Legutóbb a hétvégi katalán népszavazás okozott egy kis eurógyengülést, de alapvetően egyelőre ez sem módosított a kilátásokon.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?