Majdnem öthónapos mélypontra került tegnap a forint

agrarszektor.hu
A hét elején május közepe óta nem látott szintre emelkedett az euró-forint jegyzés, miközben a dollár megállíthatatlanul erősödik tovább látszólag különösebb hír nélkül. Persze ebben az euró gyengülése legalább ennyire benne van, legújabban például a katalán népszavazás miatt ütötték meg az európai devizát - írja a Portfolio.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A forint minimális, 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a keddi napot, de így is 312 felett jár az euró jegyzése. Tegnap egészen 312,5-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, amire május közepe óta nem volt példa, vagyis négy és fél hónapos mélyponton járt a magyar deviza. A dollárral szemben kedd reggel 266,56-nál jártunk, amihez hasonló árfolyamra szintén nem volt példa július óta.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

A forint versenytársai közül a lengyel zloty gyakorlatilag stagnálással kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollár ellenében, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

A dollár tovább erősödik az euróval szemben, és az újabb 0,2 százalékos javulást követően már az 1,17-es szintet közelíti a jegyzés. Ezzel az utóbbi egy hónapban már 1,3 százalékkal erősödött a dollár, pedig a fundamentumok látszólag változatlanok. Legutóbb a hétvégi katalán népszavazás okozott egy kis eurógyengülést, de alapvetően egyelőre ez sem módosított a kilátásokon.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?