Agrárérdekeltségeiről vallott Csányi Sándor: őszintén a Bige és Pini elleni vizsgálatokról

agrarszektor.hu
Nem tart a válságtól Csányi Sándor. Az OTP vezére az Indexnek adott a héten exkluzív interjút, amelyben agrárérdekeltségeiről is árult el érdekességeket. A Bige László és Piero Pini ellen indult vizsgálatok kapcsán a leggazdagabb magyar például arra a kérdésre is válaszolt, hogy vajon tényleg "ennyire rossz Csányi Sándor kihívójának lenni?"

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

"Mindenki válságot vár. Viszont a többség azt gondolja, hogy ha lesz is válság, az nem lesz olyan súlyos, mint a 2008-as" - vázolta az interjúban Csányi Sándor, aki azt is leszögezte, hogy a magyar makrogazdaság most sokkal jobb állapotban van, és a bankszektor növekedése is egészségesebb, így nem vár mély válságot.

A makrogazdasági folyamatok és az OTP hazai pozíciója és külföldi terjeszkedése mellett szóba kerültek Csányi agrárérdekeltségei, többek között élelmiszeripari beruházásai is. Mint mondta, "jó úton vagyunk, mindig vannak kihívások, de erős éveink voltak, annak ellenére, hogy a számunkra meghatározó sertéságazatban költséges genetikaváltás zajlik éppen. Ilyenkor kivágjuk az állományt, rendbe rakjuk az ólakat, fertőtlenítünk. De a Pick dübörög." Agrárcégei piaci helyzetével kapcsolatban elárulta:

Mohácson volt két nehézség, éppen, amikor indultunk, felment a sertések ára, majd jött az afrikai sertéspestis és a legjobb exportpiacok bezáródtak. Emellett hibákat is követtünk el, de ebből kijövünk. A tejágazat mindig változékony, tavalyelőtt jó éve volt, tavaly kicsit rosszabb. A mezőgazdasági cégek- Bóly, Dalmand és az Agroprodukt - a legkorszerűbbek közé tartoznak az országban, és bár nyilván az időjárás befolyásolja az eredményüket, stabilan és jól működnek. A Hungeritet tavaly vettük, ezt még korai értékelni, a borászat pedig stabilan nulla felett termel.

Több nagy élelmiszeripari fejlesztésünk is folyamatban van, ezeknél az építőipar költségemelkedése okoz gondot, de ezeket is leküzdjük. A KITE agrárintegrátor is jól teljesít." Az interjúban felidézték az is, hogy az említett ágazatokban több erős versenytársa, vagy kihívója is rendőrségi nyomozás, házkutatás célpontja lett: az agrárintegrátori piacon Bige László, a sertésvágásban Piero Pini került vizsgálatok fókuszába. Arra a kérdésre, hogy "Ennyire rossz Csányi Sándor kihívójának lenni?" úgy felelt:

"Sok üzleti érdekeltségem és emiatt számos versenytársam van, közülük még csak nem is az említettek a legközvetlenebbek. A sajtóhírek szerint ők nem velem, hanem a jogszabályokkal kerültek összetűzésbe."
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31