2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Agrárérdekeltségeiről vallott Csányi Sándor: őszintén a Bige és Pini elleni vizsgálatokról

agrarszektor.hu
Nem tart a válságtól Csányi Sándor. Az OTP vezére az Indexnek adott a héten exkluzív interjút, amelyben agrárérdekeltségeiről is árult el érdekességeket. A Bige László és Piero Pini ellen indult vizsgálatok kapcsán a leggazdagabb magyar például arra a kérdésre is válaszolt, hogy vajon tényleg "ennyire rossz Csányi Sándor kihívójának lenni?"

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

"Mindenki válságot vár. Viszont a többség azt gondolja, hogy ha lesz is válság, az nem lesz olyan súlyos, mint a 2008-as" - vázolta az interjúban Csányi Sándor, aki azt is leszögezte, hogy a magyar makrogazdaság most sokkal jobb állapotban van, és a bankszektor növekedése is egészségesebb, így nem vár mély válságot.

A makrogazdasági folyamatok és az OTP hazai pozíciója és külföldi terjeszkedése mellett szóba kerültek Csányi agrárérdekeltségei, többek között élelmiszeripari beruházásai is. Mint mondta, "jó úton vagyunk, mindig vannak kihívások, de erős éveink voltak, annak ellenére, hogy a számunkra meghatározó sertéságazatban költséges genetikaváltás zajlik éppen. Ilyenkor kivágjuk az állományt, rendbe rakjuk az ólakat, fertőtlenítünk. De a Pick dübörög." Agrárcégei piaci helyzetével kapcsolatban elárulta:

Mohácson volt két nehézség, éppen, amikor indultunk, felment a sertések ára, majd jött az afrikai sertéspestis és a legjobb exportpiacok bezáródtak. Emellett hibákat is követtünk el, de ebből kijövünk. A tejágazat mindig változékony, tavalyelőtt jó éve volt, tavaly kicsit rosszabb. A mezőgazdasági cégek- Bóly, Dalmand és az Agroprodukt - a legkorszerűbbek közé tartoznak az országban, és bár nyilván az időjárás befolyásolja az eredményüket, stabilan és jól működnek. A Hungeritet tavaly vettük, ezt még korai értékelni, a borászat pedig stabilan nulla felett termel.

Több nagy élelmiszeripari fejlesztésünk is folyamatban van, ezeknél az építőipar költségemelkedése okoz gondot, de ezeket is leküzdjük. A KITE agrárintegrátor is jól teljesít." Az interjúban felidézték az is, hogy az említett ágazatokban több erős versenytársa, vagy kihívója is rendőrségi nyomozás, házkutatás célpontja lett: az agrárintegrátori piacon Bige László, a sertésvágásban Piero Pini került vizsgálatok fókuszába. Arra a kérdésre, hogy "Ennyire rossz Csányi Sándor kihívójának lenni?" úgy felelt:

"Sok üzleti érdekeltségem és emiatt számos versenytársam van, közülük még csak nem is az említettek a legközvetlenebbek. A sajtóhírek szerint ők nem velem, hanem a jogszabályokkal kerültek összetűzésbe."
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?