Tovább duzzad a Bige-botrány: durva fenyegetést kapott a műtrágyakirály

agrarszektor.hu
Két barátján keresztül már tavaly télen megüzenték Bige Lászlónak, hogy vagy szabadon elhagyja Magyarországot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. A Bige Holding tulajdonosa oligarchikus maffiatámadásnak tartja a cég szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat. Az ország 5. leggazdagabb embere a Klubrádiónak elmondta, hogy szerinte a közigazgatási bíróságon is nyerni fognak megtámadott cégével, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-én döntött úgy, hogy felfüggeszti a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárban a termelést. Bige László szerint oligarchikus maffiatámadás zajlik ellene, illetve cégei ellen, de neveket továbbra sem mondhat - nyilatkozta a Klubrádiónak. Tavaly télen azonban két barátján keresztül már kapott "fenyegető" üzeneteket, miszerint vagy elhagyja az országot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. 

Bige szerint elsősorban ő a támadás célpontja, a gyár bezárása azonban az ország gazdaságát is érint, hiszen 40 országba exportálnak, ráadásul a péti Nitrogénművek Zrt.-ben zajló kriolitgyártás Európában mindössze három helyen jellemző. Mint mondta, valószínűleg azért pont most zaljik ellene a támadás, mert megunták a várakozást a támadói, illetve egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, és nem hiszi, hogy egy termelői vállalat élete azon múlik, hogy jóban van-e a politikával vagy sem. 

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Véleménye szerint jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra viszi az ügyet, és szerinte megtámadott cégével biztosan nyerni fognak a bíróságon. Ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet. Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegről lenne szó, ha végleg be kellene zárni a gyárat kifejtette, hogy évi 14 milliárdos árbevételt termelnek, ráadásul egy új kénsavgyárat is el kezdtek fejleszteni, amelynek egy részét már ki is fizették. 

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?