Tovább duzzad a Bige-botrány: durva fenyegetést kapott a műtrágyakirály

agrarszektor.hu
Két barátján keresztül már tavaly télen megüzenték Bige Lászlónak, hogy vagy szabadon elhagyja Magyarországot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. A Bige Holding tulajdonosa oligarchikus maffiatámadásnak tartja a cég szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat. Az ország 5. leggazdagabb embere a Klubrádiónak elmondta, hogy szerinte a közigazgatási bíróságon is nyerni fognak megtámadott cégével, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-én döntött úgy, hogy felfüggeszti a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárban a termelést. Bige László szerint oligarchikus maffiatámadás zajlik ellene, illetve cégei ellen, de neveket továbbra sem mondhat - nyilatkozta a Klubrádiónak. Tavaly télen azonban két barátján keresztül már kapott "fenyegető" üzeneteket, miszerint vagy elhagyja az országot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. 

Bige szerint elsősorban ő a támadás célpontja, a gyár bezárása azonban az ország gazdaságát is érint, hiszen 40 országba exportálnak, ráadásul a péti Nitrogénművek Zrt.-ben zajló kriolitgyártás Európában mindössze három helyen jellemző. Mint mondta, valószínűleg azért pont most zaljik ellene a támadás, mert megunták a várakozást a támadói, illetve egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, és nem hiszi, hogy egy termelői vállalat élete azon múlik, hogy jóban van-e a politikával vagy sem. 

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Véleménye szerint jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra viszi az ügyet, és szerinte megtámadott cégével biztosan nyerni fognak a bíróságon. Ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet. Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegről lenne szó, ha végleg be kellene zárni a gyárat kifejtette, hogy évi 14 milliárdos árbevételt termelnek, ráadásul egy új kénsavgyárat is el kezdtek fejleszteni, amelynek egy részét már ki is fizették. 

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?