Itt a bejelentés: már folynak a tárgyalások a magyar gazdák terheinek könnyítéséről

Itt a bejelentés: már folynak a tárgyalások a magyar gazdák terheinek könnyítéséről

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) intenzív egyeztetést folytat az illetékes döntéshozókkal arról, hogy - a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel - egyszerűsödjön az egységes kérelmek beadásának ügyrendje. A falugazdászok minden hozzájuk forduló gazdálkodónak segítenek kérelmük benyújtásában. Az ügyintézés során elsősorban telefonos kapcsolattartásra törekednek, amennyiben mégis szükségessé válna a személyes ügyintézés, arra csak előzetes időpont-egyeztetés után lesz lehetőség.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gazdálkodók számára kulcsfontosságú területalapú támogatási kérelmek 70%-át (mintegy 115 ezer kérelmet) minden évben a NAK falugazdászai adják be. Ezzel az ingyenes szolgáltatással 2014 óta több mint 1000 milliárd forint támogatás megszerzéséhez nyújtott segítséget a köztestület. A NAK idén is kiemelt figyelmet fordít az egységes kérelmek szankciómentes beadásának 2020. április 6. és május 15. közötti idejére. Az Agrárszektor a közelmúltban interjút készített Győrffy Balázzsal, ahol ez a kérdés is felmerült.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kamara - a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt - egyeztetéseket folytat az illetékes döntéshozókkal, hogy elkerülhető legyen több tízezer olyan személyes találkozó, ami csak a meghatalmazások másik falugazdász általi megkötéséhez lenne szükséges. A kamarát az a cél vezérli, hogy lehetőleg személyes gazdálkodói jelenlét nélküli ügyintézéssel, de a falugazdászok közreműködésével a május 15-i szankciómentes beadási határnapig benyújtható legyen valamennyi érintett kamarai tag egységes kérelme. A NAK egyúttal hangsúlyozza, hogy a falugazdászok minden hozzájuk forduló gazdálkodónak segítenek kérelmük beadásában.

A NAK - tagjai és munkavállalói egészségének védelme érdekében - korlátozta a falugazdász-irodák ügyfélfogadási rendjét. Ez a rendelkezés a kérelembeadási időszak alatt is hatályban marad. A falugazdászok így a kérelembeadási ügyintézés során elsősorban telefonos kapcsolattartásra törekednek. Amennyiben mégis szükségessé válna a személyes ügyintézés, arra csak előzetes időpont-egyeztetés után lesz lehetőség. Az esetleges személyes ügyintézés idején a kamara - szakértő által kialakított protokoll alapján - gondoskodik a falugazdász-irodák biztonságos kialakításáról, a kézfertőtlenítők elhelyezéséről, illetve a személyek közötti kellő távolságok betartásáról.

Azon kamarai tagokat, akik korábban is falugazdász közreműködésével adták be a kérelmüket, a falugazdászok időpont-egyeztetés miatt keresik telefonon, legkésőbb április 20-ig. Az előre egyeztetett ügyfélfogadás ugyanis segít a hatékonyabb és gyorsabb ügyintézésben. Így a NAK ezúton is kéri tagjait, hogy - a telefonos egyeztetés előtt - ne keressék fel személyesen a megszokott falugazdász-irodát. Amennyiben a jelzett időpontig nem érkezett értesítés, a kamarai központi ügyfélszolgálat díjmentesen hívható 06-80/900-365 számán, vagy az ugyfelszolgalat@nak.hu címén kérhető felvilágosítás.

Azon kamarai tagok, akik új ügyfélként ettől az évtől kívánják igénybe venni a falugazdászok segítségét, a mielőbbi kapcsolat- és adatfelvétel, valamint időpont-egyeztetés érdekében szintén a központi ügyfélszolgálatot keressék a fenti elérhetőségeken.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?