Megtudtuk: ennyi előleget fizetnek a területalapú támogatásból, itt a rendelet

Megtudtuk: ennyi előleget fizetnek a területalapú támogatásból, itt a rendelet

agrarszektor.hu
Megjelent az egységes területalapú támogatás, valamint az egyéb közvetlen támogatásokról szóló rendelet: a mezőgazdasági, az agrár-vidékfejlesztési, illetve a halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló törvény alapján az agrárminiszer rendeletben állapította meg, hogy az egységes területalapú támogatás keretösszege mintegy 252 milliárd 350 millió 845 ezer 291 forint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A támogatás hektáronkénti értéke e keretösszeg és a benyújtott egységes kérelmek ellenőrzését követően megállapított támogatható területek hektárban kifejezett nagyságának hányadosa. Az így támogatható terület nagysága legfeljebb 4 980 165 hektár. A támogatásból 2021. október 16. napjától kifizethető előleg mértéke hektáronként legfeljebb 35 470 forint - írja az Agrokép. Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás keretösszege 141 091 703 847 forint. A támogatható terület nagysága legfeljebb 4 980 165 hektár. A támogatásból 2021. október 16. napjától kifizethető előleg mértéke hektáronként legfeljebb 19 832 forint.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

A termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló rendelet alapján támogatási jogcímenként hektár- és állategyedalapon kell a kifizetést teljesíteni. Az állategyed-alapú támogatások esetében a Magyar Államkincstár által elfogadott és a támogatási feltételeknek megfelelő állatlétszám vehető figyelembe. A vonatkozó rendeletben meghatározott fajlagos támogatás összegéből 2021. október 16. napjától kifizethető előleg mértéke legfeljebb fent jelzet összegben lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Támogatják a fiatal mezőgazdasági termelőket is

A fiatal mezőgazdasági termelők támogatásáról szóló rendelet szerinti támogatás keretösszege 2 370 436 216 forint.
A támogatási összeg meghatározásakor legfeljebb 96 923 hektár támogatható területmérték vehető figyelembe. A támogatásból 2021. október 16. napjától hektáronként kifizethető előleg mértéke legfeljebb 17 120 forint. A támogatás mértékét az éves bruttó pénzügyi felsőhatár összege alapján határozzák meg. A vonatkozó jogszabályok alapján a nettó pénzügyi felső határt figyelembe kifizetésekor a teljes támogatási összegre csökkentési együtthatót kell alkalmazni. A csökkentési együttható mértéke előleg- vagy részfizetés esetén 0,9768. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, vagyis október 15-én.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28